Tever listesini açıkladı

Mavi liste ile hafta sonu yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever gruplarını açıkladı.

Çerkezköy 21.05.2013 19:34:00 0
Tever listesini açıkladı

 ÜÇÜNCÜ GRUBU GİZLİ TUTTU

Dün saat 14.30’da Yönetim Kurulu üyesi Cüneyt Gürsoy ve Genç İş Adamları Derneği Başkanı Emre Asbaş ile birlikte basın açıklaması yapan ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever seçimlere geri sayımın başladığını ve grupları açıklamaya karar verdiklerini belirtti. Mavi liste ile yer alacakları seçimlerde 1.grupta Oktav Gıda, Bigem ve 5 M Tarımcılık Ufuk Bangır’ın yer aldığını ifade eden Tever “Tekstil grubu olan ikinci grubu gizli tutuyoruz. Üçüncü grupta Melodi Giyim Mustafa Asbaş, Bilecen Ticaret İsmet Bilecen, Asya Bilgisayar Bülent Ceylan, dördüncü grupta Yeğin İnşaat Tuncay Yeğin, Hekimoğlu İnşaat Selami Hekimoğlu, beşinci grupta Selvili Petrol Ertan Selvili, Gürsoy Ticaret Cüneyt Gürsoy, Asbaş Nakliyat Emre Asbaş, altıncı grupta Eke Güvenlik Tahir Eke, Dekor Düğün Salonu Nihat Macit, yedinci grupta Tever Mdf Dursun Ali Tever, Avrupa Palet Diler Çıtak, Efendioğlu Plastik Muzaffer Efendioğlu, sekizinci grupta Elkon Beton Ali Remzi Öztürk, BM Matbaa Mürekkep Kayhan Büyük, Çerkezköy Eloksal Erdem Dişikara, dokuzuncu grupta Trakya Endüstri Tahsin Kırmızıgül, Yuni Geri Dönüşüm Fikri Güzel, onuncu grupta ise Han Sigorta’dan Serhan Muşlu ve Erler Kuyumculuk’tan Ergun Er yer alıyor” dedi.
 

“KİMSEYE BELDEN AŞAĞI VURMADIM”

Mavi grup olarak bayanlara ağırlık verdiklerini belirten Tever “Bizim grubumuzda iki bayan arkadaşımızı meclise sokmayı düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Başkan adaylarından Süleyman Kozuva’nın beyanlarını gazetelerde okuduk. Ben kimseyi belden aşağıya vurmadım. Her zaman doğruyu söyledim ve doğruyu söylemeye de devam ediyorum. Bizler kendi işimizi yapıyoruz. Kimseyi arkamıza alıp birilerinin desteğini almıyoruz. Kimin destek verdiği ortadadır. Bunların ortak payları vardır. Biz seçimlerin 28 Mayıs Salı günü olmasını istemiştik. Pazar gününe seçim tarihinin verilmesi bizim dışımızda gelişen bir hadisedir. Ancak bu süre zarfından ticari erbap ve esnafımız ile kaynaşma imkanı bulduk” ifadelerini kullandı.
 

“ODAYI İYİ YÖNETİYORUZ”

Seçimlere mavi liste ile gireceklerini ifade eden Tever “Süleyman Kozuva daha önce söylediklerimi tekrarlıyor. Onların listesine gidip liste almaya çalışıyormuş gibi ifadeler kullandı. Bunlar gerçek dışıdır. Aynısını onlar bize yapıyorlar. Biz mavi listedeyiz diyip bizim oylarımızı alıyorlar” iddiasında bulundu. Odayı iyi yönetememe gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Tever, odanın 1 milyon 600 bin TL parasının olduğunu, bunun da odanın iyi yönetildiğini kanıtı olduğunu söyledi.
 

MECLİS ÜYESİ SAYISI 27’YE DÜŞTÜ

Bu yılki seçimlerde meclis üyesi sayısının 33’den 27’ye düştüğünü söyleyen Tever “Yüz kişiyi geçmeyen gruplarda iki, 150 kişiyi geçen gruplar üç üye çıkarıyor. İkinci gruptan çıkacak iki kişiyi oluşturmadık. Dördüncü gruptan bir, altıncı grupta ise bir arkadaşımızın ismini açıklamadık. Bu gruplardaki kişiler eksik değil ama açıklamak istemiyoruz. İkinci grubu ise en kısa zamanda açıklayacağız” dedi.
 

“KISIR ÇEKİŞME VE KAVGALARLA GÜNDEME GELDİ”

Sarı listede yer alanları becerisizlikle itham eden Tever “Maalesef odamız iki yıldır kısır çekişme ve kavgalarla gündeme geldi. Eğer bu kavgalar ve kısır çekişmeler olmasaydı çok daha fazla hizmet üretecektik. Son iki yıldır kavganın sebebi biz değiliz. Kavgaların hiçbiri yönetim kurulu toplantılarında olmamıştır. Hepsi meclis toplantılarında gerçekleşmiştir. Meclisin de amiri Yönetim Kurulu Başkanı değil Meclis Başkanıdır. Yani Meclisi yöneten Meclis Başkanıdır” dedi.
 

“ODANIN KASASINI 1 MİLYON 650 BİN TL’YE ÇIKARDIK”

Kendilerinden önceki dönem ile görev yaptıkları dönemi de kıyaslayan Tever “Biz odaya gelmeden önce odanın 500 bin TL borcu vardı. Oda profesyonelce yönetilmiyordu ve yurt içi ve yurt dışında da temsil edilemiyordu. Ancak göreve geldikten sonraki dört yıllık süre zarfında kasamızı 1 milyon 650 bin TL yaptık. 1500-2000 TL olan kapasite ve ekspertiz raporları ücretlerin 500-650 TL’ye ve faaliyet belgelerinden alınan 25 TL’yi 5 TL’ye indirdik. Odanın kesik elektriğini açmak için şahsıma ait 50 bin TL’lik senet verip elektriği açtım. 4 yıldır elektriğin yanı sıra ödemelerin tümü düzenli olarak yapılmaktadır. 2006-2009 yılları arasında üyelerden alınan paraları tekrar üyelerimize ödemeye başladık. Odamız bu dönemde kurumsal bir kimlik kazandı. Tüm çalışmalar bir standarda oturtuldu. Üyelerimizin odamızla ile ilgili tüm işleri hızlı bir şekilde çözülmektedir” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10