“Bazen birlik 150 oya bedeldir”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in Mavi Listesinden 4 Grup meclis üyesi adayı olan Tuncay Yegin önceki gün düzenlediği yemekte Gümüşhaneli hemşerileri ile buluştu.

Çerkezköy 25.05.2013 01:06:00 0
“Bazen birlik 150 oya bedeldir”

 TEVER DE KATILDI

Şanlıurfa Lokantası’nda önceki akşam saat 21.00’da düzenlenen yemeğe Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, 6.gruptan meclis üyesi adayı Tahir Eke, Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Cemil Cahit Şeker ile Gümüşhaneli esnaf katıldı.
 

“YEMEKLE OY ALINMAZ”

Yemekte konuşan Tuncay Yegin “Bu yemeğin Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki seçimlerdeki oyla bir alakası yoktur. Oda seçimi ile ilgisi vardır ama oyla bağlantısı yoktur. Oy gizlidir, herkes demokratik bir şekilde oylarını vereceklerdir. Çerkezköy’de yaşayan Gümüşhanelilerin tamamının bana oy vereceği inancı var. Zaten yemekle oy verecek Gümüşhaneli düşünmüyorum. Böyle bir düşünce her zaman yanlış olur” ifadelerini kullandı.
 

“BAZEN BİRLİK 150 OYA BEDELDİR”

Yemeğin amacının birlik görüntüsü vermek olduğunu ifade eden Yeğin “Biliyorsunuz ki bana hep teklif geliyordu. Ancak sarı listeden bir Gümüşhaneli kardeşimizin olacağı da konuşuluyordu. İki Gümüşhanelinin rakip olmasını şık bulmuyordum. ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever ofisime gelip beni listelerine istedi. Ben de kendilerinden iki gün süre istedim. Yakınlarımız ile yaptığımız istişare sonucunda olay bugüne kadar geldi. Bu gece gördüğümüz görüntü oydan daha önemlidir. Bazen birlik 150 oya bedeldir. Gümüşhaneliler her zaman birliktir. Birisi öne çıktığı zaman ona destek verilir. Bu, yüzde yüzü oy verecek anlamına gelmez. Oy başkadır, destek başkadır. Onu ayırmak gerekir. Hepsinin bize destek olacağını düşünüyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
 

“GRUPTA GÖRMEK İSTEDİM”

Yemekte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever “Ben daha önce de oda başkanlığı yaptım. Bizim başkanlığımızda çok eksiklikler gördük ve çok müfettişler geldi. Hepsini karşıladık. Odayı aldığımız zaman 500 bin TL borcu vardı. Şimdi ise 1 milyon 600 TL parası var. Biz bunları hayır işlerine kullandık. Bir arkadaşın dükkanına açılış için çiçek gönderdik. Bunun cezasını cebimizden ödedik. Odayı bu yönetimle birlikte kurumsal bir hale getirdik. Seçim çalışmalarına başlarken grup çalışmalarında Tuncay Yegin arkadaşımızın ismini duyuyordum. Bir gün yanına gidip grubumuzda görmek istediğimizi kendisine ilettik. Kendisi de bize istişare yapıp en kısa zamanda bizlere döneceğini ifade etti. Allah razı olsun cevabını iki gün içinde verip yanımızda oldu. Ben kendisi ile birlikte olmaktan mutluyum. Gümüşhaneliler ile tanışmaktan da duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte yemek yediler.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10