Minikler, engelliler için 45 bin kapak topladı

Şubat Ayı’ndan bu yana yaklaşık 45 bin adet mavi kapak toplayan Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’nu ve öğrencileri ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, 42 öğrenciye ve okul yÃ?

Çerkezköy 25.05.2013 01:07:00 0
Minikler, engelliler için 45 bin kapak topladı

 Çerkezköy Haber - Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, dün saat 12.30’da Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’nu ziyaret etti.

 

45 BİN MAVİ KAPAK TOPLANDI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Cansen Gürsoy Şen Anaokulu Müdürü Nuray Törnük, 42 öğrencilerinin Şubat ayından bu yana topladığı yaklaşık 45 bin adet mavi kapağı da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teslim etti. Öğrencilerinin “engellilik” konusunda küçük yaşta bilinçlenmelerini arzuladıklarını söyleyen Törnük, “Topladığımız mavi kapaklarla bir engellinin hayatını azıcık da olsa kolaylaştırabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.
 

NASIL SAKAT KALDIKLARINI ANLATTILAR

Engelli olmayı kendilerinin istemediğini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, minik öğrencilerin sakat olmaması, engellilere nasıl davranılması gerektiği ve sakatlığın Türkiye’deki nedenleri hakkında bilgiler verdi. Ziyarette Sakatlar Derneği üyeleri gerek kendilerinin gerekse yakınlarının nasıl engelli kaldıklarını anlattı. Konuşmaların ardından Çerkezköy Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencilerinden 7 yaşındaki Nehir Bayramoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyesi Sakine Arslan’a çiçek verdi. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10