Genel seçimleri aratmadı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Pazar günü seçim heyecanı ve seçim hareketliliği yaşandı. Başkan Adayı olan Dursun Ali Tever ve Süleyman Kozuva’nın yarıştığı seçimler, genel se?

Çerkezköy 27.05.2013 21:32:00 0
Genel seçimleri aratmadı

 GENEL SEÇİMLERİ ARATMADI

Gün boyu Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda oy kullanmak için gelen vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı. Seçimlerde sarı liste ve mavi liste ekipleri, oy kullanmak için gelen seçmenleri kapıda karşılayıp seçim alanına kadar eşlik ederken, seçimin ardından yine kapıya kadar uğurladı. Sarı listenin 1. Grup lideri Dilaver Budak ile 10. Grup Lideri Rahmi Yılmaz, seçim sürecinde en çok hareketlilik yaşayan kişiler arasında yer aldı.
 

KONFETİ YAĞMURU

Seçim çalışmaları kapsamında mavi ve sarı konfetiler rüzgarın da etkisiyle gün boyu havada uçuştu. Seçim heyecanı ve hareketlilik gün boyu devam ederken, saat 17.00’da sandıkların kapatılarak oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, hareketlilik yerini meraklı bekleyişe bıraktı. Meraklı beklenen sayım işleminde sayımı tamamlanan ilk sandık, ortak liste ile seçime gidilen 2. Grup oldu.
 

EN FAZLA KATILIM 10. GRUP’TA

Seçimlerde kayıtlı seçmenlere göre oy kullanma oranı en yüksek grup 10. Grup olurken, 10. Grubu 9. Grup ve 7. Grup izledi. Onuncu grupta kayıtlı 94 seçmenin 77’si sandık başına giderken, 9. Grupta ise kayıtlı 114 seçmenin 84’ü sandığa giderek oy kullandı. 7. Grupta ise 156 seçmenden 106’sı seçim günü sandığa giderek oyunu kullandı.
 

SEÇİME KATILIM ORANI YÜZDE 70

5. grupta da kayıtlı 254 seçmenin 200’ü oy kullanırken, 6. Grupta ise kayıtlı 338 seçmenin 225’i oy kullandı. 232 seçmenin kayıtlı bulunduğu 8. Grupta da 122 oy kullanıldı. Toplam 2 bin 260 seçmenin olduğu10 grupta bin 543 oy kullanılırken, seçime katılım oranı yaklaşık yüzde 70 olarak gerçekleşti.
 

SESSİZCE ODADAN AYRILDI

Diğer grupların da tek tek açılarak sandıklardan sarı listenin zaferle ayrılmasının ardından, mavi liste ile yarışan ve seçimi kaybeden Dursun Ali Tever, seçimi kazanan Süleyman Kozuva’yı tebrik ettikten sonra sessizce odadan ayrıldı. Seçimlerden 10-0’lık galibiyetle ayrılan sarı liste lideri Süleyman Kozuva, alkışlar eşliğinde dışarı çıkarken, dışarıda şarkılarla karşılandı. Seçimde görev yapan sandık görevlileri ve emniyet mensupları ile de tek tek tokalaşan ve onlara da teşekkür eden Süleyman Kozuva, en büyük teşekkürü ise ekibine etti. Ekip ruhu ile seçimi kazandıklarını söyleyen Kozuva, tüm ekip arkadaşlarını kutlarken, oy vererek kendilerini bu göreve getiren tüm seçmenlere de teşekkür etti.
 

HİSARCIKLIOĞLU DA TEBRİK ETTİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ardından akşam saatlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Süleyman Kozuva’yı telefonla arayarak tebrik etti.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10