5996 Sayılı kanun ve prosedürler anlatıldı

Çerkezköy İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından firmaların iş Güvenliği Uzmanları, Personel Müdürleri ve İnsan Kaynakları Yöneticilerine yönelik seminer düzenlend

Çerkezköy 29.05.2013 21:52:00 0
5996 Sayılı kanun ve prosedürler anlatıldı

 SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu hakkında genel bilgiler, gıda ile ilgili personelin alması gereken eğitimler, işletme yemekhanelerinin taşıması gereken teknik ve hijyenik koşullar, gıda numunesi alımı, süresi ve saklama koşulları, gıda kaynaklı zehirlenmelerde işyerlerinin sorumlulukları ve idari para cezası kararları anlatıldı. Seminere konuşmacı olarak İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görev yapan Gıda Yüksek Mühendisi Ferya Arslan Çolak ve Veteriner Hekim İsmail Parmaksız katıldı.

“NELER YAPABİLİRİZ?”

Ferya Arslan Çolak, geçmiş yıllarda yaz aylarında yaşanan zehirlenmelerle ilgili bir çok sıkıntılar yaşandığını belirterek “Ramazan ayından önce sizlerle bir araya gelmek istedik. Bu toplantıda 5996 sayılı kanun ve prosedürler hakkında bilgiler aktaracağız. Aynı zamanda geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için neler yapılması gerektiğini görüşeceğiz. Sizlerin de eğer varsa sıkıntılarını dinleyeceğiz” dedi.  


KANUNU ANLATTI

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun amacına değinen Çolak, “Bu kanunun amacı, gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması da dikkate alınarak korunmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.


“KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİLER”

Toplantının devamında ise İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görev yapan Gıda Yüksek Mühendisi Ferya Arslan Çolak ve Veteriner Hekim İsmail Parmaksız tarafından, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu hakkında genel bilgiler, gıda ile ilgili personelin alması gereken eğitimler, işletme yemekhanelerinin taşıması gereken teknik ve hijyenik koşullar, gıda numunesi alımı, süresi ve saklama koşulları, gıda kaynaklı zehirlenmelerde işyerlerinin sorumlulukları ve idari para cezası kararları, gıda işletmelerinin kayıt sistemine kayıt yaptırmaları ve idari para cezası kararları anlatıldı.


Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10