Yaz kursları semineri verildi

Çerkezköy Müftülüğü yaz kurslarını açma hazırlıklarına başladı. Yaz Kursları konusunda Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin ve İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı tarafÄ

Çerkezköy 29.05.2013 22:13:00 0
Yaz kursları semineri verildi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Müftülüğü 24 Haziran’da başlayacak olan yaz kurslarının daha etkin olabilmesi amacıyla seminer verdi.  


110 ÖĞRETİCİ KATILDI

Okulların tatil olmasından sonra açılması planlanan yaz kursları öncesinde Çerkezköy Müftülüğü eğitim verecek olan öğretmenlere yönelik seminer düzenledi. İmam Hatip, müezzin ve Kuran Kursu Öğretmenlerinin katıldığı seminer önceki gün İlçe Müftüsü Mahmut Emin ve İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı tarafından verildi. Bahçeli Camii Kuran Kursunda, 110 görevlinin katıldığı seminer, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Eğitim metotları, davranış metotları, eğitim kuralları ve kur sistemleri konularının işlendiği seminerle öğreticilerin öğretim konusunda bilinçlendirilmeleri amaçlandı.  


KİTAPLAR ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Seminer ve yaz okulları hakkında bilgiler veren Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin,  kursların 24 Haziran’da başlayıp 23 Ağustos’ta biteceğini ifade etti. Emin, “Yaz kurslarında Kuran-ı Kerim öğretimi, dini bilgiler ve siyer dersleri verilecektir. Kitaplar Diyanet İşleri başkanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacaktır.” diye konuştu.


LİSE SON SINIFLAR DA KATILABİLECEK

Yaz kurslarına katılacak olanların 1. Sınıf ile lise son sınıf ya da bu yaşlar arasında bulunanları kapsayacağını belirten Emin ayrıca erkeklerin, bulundukları mahalle camilerinde, kızların ise Kuran Kurslarında eğitim göreceklerini bildirdi.  


Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10