Sahip çıkan olmadı

Çerkezköyspor Kulübü’nün dün yapılması planlanan olağanüstü genel kurul toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamadı. Toplam 9 üyenin katıldığı toplantının ardından kulüp bin

30.05.2013 20:10:00 0
Sahip çıkan olmadı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor Kulübü’nün dün yapılması planlanan olağan genel kurul toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamayınca yeni yönetim de seçilemedi.

 

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Çerkezköy Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’de Çerkezköy Spor Kulübü olağan genel kurul toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamadı. Çerkezköyspor Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Haziran Perşembe günü çoğunluk şartı aranmaksızın Çerkezköy Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak. Olağanüstü genel kurul toplantısına açılış ve yoklama ile başlanacak. Açılış ve yoklamanın ardından gündemin ikinci maddesinde divan heyeti oluşturulacak, akabinde de saygı duruşunda bulunulacak. Üçüncü gündem maddesinde yönetim kurulu faaliyet raporu okunacak. Dördüncü gündem maddesinde ise denetim kurulunun gelir ve gider raporu görüşülecek. Gündemin altıncı maddesinde tahmini bütçe görüşülecek. Tahmini bütçenin görüşülmesinin ardından yönetim ve denetim kurulu seçimi yapılacak. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Çerkezköyspor olağan genel kurul toplantısı sona erecek.
 

“ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”

Çoğunluğun sağlanamamasının ardından kulüp binasına geçen Başkan Ahmet Korkmaz basın toplantısı düzenledi. Sezon sonunda kongre kararı aldıklarını ifade eden Korkmaz “ Bir yıl yönetim kurulunun görevi devam etmesine rağmen Çerkezköyspor’da bir kan değişikliğine ihtiyaç duyduğumuzu söylemiştik. Dolayısıyla yeni sezon başında olağanüstü kongre kararı aldık. Kongre tarihini ise 30 Mayıs olarak belirledik. Kongre yapacağımız meclis salonuna gittik. Maalesef gerekli çoğunluk sağlanamadığından kongremizi bir hafta sonraya ertelemek zorunda kaldık. Tabiî ki çoğunluktan ziyade orada dokuz kişinin olması hayal kırıklığıdır. Yaklaşık 200 e yakın üyeden yüzde 4’lük katılım olması Çerkezköyspor’a ne kadar değer verildiğinin ve ne kadar sahip çıkıldığını açık açık göstermektedir. Gönül isterdi ki bugün ilk kongrede çoğunluk sağlansın listeler hazırlansın, ve güzel bir yarış olsun istedik. Fakat bırakın aday çıkmasını hiç kimsenin kongreye gelmemesi gerçekten hayal kırıklığıdır. Çerkezköyspor adına üzüntü vericidir” diye konuştu.
 

“ADAY OLMAMA KARARI ALDIK”

Çerkezköyspor’da bir yıl futbol şube sorumlusu, iki yılda Başkanlık görevi yürüttüğünü ve bu süre zarfında kulübün başarısı için elinden gelen fedakarlığın fazlasını yaptığını belirten Korkmaz “ Çerkezköyspor’un başarısı için yönetim ile birlikte her türlü fedakarlığı yaparak buraya kadar geldik. Arkadaşlarımız ile aldığımız karar neticesinde hep beraber gerçekten çok yıprandığımızı, bürokratların, siyasetçilerin, iş adamlarının, sanayicilerin bizlere gerekli desteği göstermediğini her seferinde yineledik. Dolayısıyla yeni sezon için aday olmama kararı aldık. Her zaman belirttiğim gibi Çerkezköyspor Ahmet’in, Mehmet’in değildir. Bu kulüpte her kes geçicidir. Herkes gelir nöbetini tutar ve sonrasında nöbet değişikliğine gidilir. Bizde kulüpteki nöbeti tutup nöbet saatinin dolduğuna inanıyoruz. Bu yüzden yeni bir yönetim, yeni bir düzen iyi bir destekle Çerkezköyspor’un daha iyi yerlere geleceğinin kanaatine vardık. Umuyorum ki önümüzdeki haftaki kongrede fikir ve düşünceler değişir, Çerkezköyspor için yeni bir yönetim ve yeni bir başkan adayı kongreye katılır” dedi.
 

“SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Korkmaz “ Etrafımıza baktığımızda ve diğer kulüplerin kongresine gittiğimizde gerçekten güzel bir ortamda herkes görev almak için birbirleri ile yarışıyorlar. Maalesef bu ortam Çerkezköy’de yoktur. Nüfus, sanayi ve konumu itibariyle güzide bir ilçe olan Çerkezköy’ün tek takımı olan Çerkezköyspor’un bu kadar kaderine terk edilmesi ve yalnız bırakılması bizler adına büyük bir ayıp olarak görünüyor. İnşallah önümüzdeki haftaki kongre bugün ki gibi olmaz. Kim çıkarsa çıksın o yönetimin sonu kadar arkasında olacağımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Çünkü bu kulüpte koltuk sevdamız yoktur. Hizmet için geldik. Aday olmasak da gelecek yönetim uygun görürse başkanlık hariç her türlü göreve hazırım” ifadelerini kullandı.
 

“BU BÜYÜK BİR HATADIR”

Çerkezköyspor’un sahipsiz kalmayacağına inandığını belirten Korkmaz “ Tabi bu yönetim için adaylar var. Bununla ilgili kulağımıza bir takım isimler geliyor. Bu çıkacak adayların tek kafasındaki soru işareti belediyenin destek verip vermemesidir. Belediye desteklemediği takdirde kimse çıkıp bu kulübü sırtlamaz. Herkes Ahmet korkmaz değildir. Bu kulübün belediyenin önderliğinde gitmesi gerekiyor. 3 yıl öncesi gibi kulübün Belediyespor olması gerekiyor. Üç yıl önce çıkarılması büyük bir hatadır. Bende el kaldırdım ama o işleri bilmiyordum. Bu konuda büyük bir yanlış yapılmıştır” dedi.
 

ERTEM ÇERKEZKÖYSPOR’U SAHİPLENSİN

Konuşmasının devamında Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e de seslenen Korkmaz “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bu kulübe yıllarca maddi ve manevi birçok fedakarlık yapmıştır. Bunu kimse inkar edemez. Çerkezköy’ün bayan voleybolda ve futbolda adını duyurmuştur. Gecesini gündüzünü katıp yönetici olarak çalışmıştır. Kendisinin kırgın olduğu noktalar vardır. Maalesef bazı kişiler sporu siyasete alet edip belediye başkanı ve yöneticiler hakkında şikayetlerde bulunmuştu. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem o dönemlerde park ve bahçe gibi kulübe gelir sağlayacak yerleri usulüne uygun bir şekilde kiraya vermişti. Ancak bazı kişiler bunu siyasete alet edip o zamanki belediyeyi şikayet ettiler. Başkanımız birden fazla dosyadan Çerkezköyspor için yargılanıyor. Bundan dolayı bu kadar yapmış olduğu destekten dolayı bu şekilde ağır suçlarla itham ve şikayet edilmiştir. Belediye Başkanımızın Çerkezköyspor’a soğuk bakmasının nedenlerinden biri de budur. Kendisine de hak veriyorum. Ama bunlar geride kaldı. Bunlara bir sünger çekip pireye kızıp yorganı yakmasın. Çerkezköyspor’u sahiplensin. Çerkezköyspor bu ilçenin takımıdır. Bizler  ilçeyi ve Belediyeyi temsil ediyoruz. Kendisinin bu konuya el atmasını ve kongreden önce bir toplantı yapıp önümüzdeki kongreye şekil vermesi ve desteklemesini buradan kulüp adına rica ediyoruz” diye konuştu.
 

ÇTSO YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ 

Çerkezköy Belediyesi’nin desteklemediği taktirde Çerkezköyspor’un işinin zor olduğunu belirten Korkmaz “ İnanıyorum ki Belediye Başkanı Ali Ertem bu işte önderlik yaptıktan sonra bir çok iş adamı, sanayi esnaf bu yarışta bende varım diyecektir. Yönetime talip olmak için yarışacaklardır. Yeter ki başkan bu işe evet desin. Gerisinin en iyi şekilde geleceğine cani gönülden inanıyorum” dedi. Konuşmasının sonunda hafta sonunda yeni göreve gelen ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunan Korkmaz “ Yeni yönetim önemli bir başarı sağlayarak seçimi kazandı. Hepsini tebrik ediyorum. Tabi Çerkezöyspor’un yeni yönetimi oluşturulduktan sonra ticaret odasının da bu oluşumun bir kenarında olmasını ve  destek vermesini diliyorum” dedi.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10