Pinti Hamit sahnelendi

Kapaklı Çok Programlı Lisesi Tiyatro Grubu, Pinti Hamit isimli tiyatro oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı.

Çerkezköy 31.05.2013 20:56:00 0
Pinti Hamit sahnelendi

 ÇERKEZKÖY’DE SAHNELENDİ

Oyun, önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda sahnelendi. Kapaklı Çok Programlı Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuğba Çakmak’ın yönettiği Pinti Hamit adlı tiyatro oyununda Kapaklı ÇPL öğrencilerinden İbrahim Çamlı ‘Servet’ karakterine, Emir Koza ‘Ramazan’ karakterine ve Zeynep Örs de ‘Nadide’ karakterine hayat verdi. Öğrencilerden Gizem Yoldaş’ın suflörlük yaptığı oyundaki Enes Erişti “Keleş ve Kamil Efendi”, Meltem Güler ‘Elmas’, Bahar Karadağ ‘Cadı Kız’, Soner Okuyan ‘Çalık’, Sinan Aksüt ‘Zaptiye’, Ahmet Şenyer ‘Mükerrem’ ve Serhat Akbaş ‘Pinti’ karakterini canlandırdı. 
 

OLAYLAR İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HALE GELDİ

Oyunda, cimriliği ile tanınan, her şeyden kar etme amacı taşıyan ve gelirini ailesinden gizli olarak yaptığı faizcilikle sağlayan Hamit Efendi’nin yaşamından bir kesit anlatılıyor. Kızı ve oğlu ile yaşayan Hamit Efendi evlenmeye karar verir. Fakat evleneceği kızla aslında oğlu evlenme hayalleri kurmaktadır. Bu arada muhasebecisi de kızıyla evlenmek istemektedir. Çocuklar evlenme isteklerini babalarına söylemeye gittiklerinde her şey iyiden iyiye karışır. Üzerine Hamit Efendi’nin cimriliği de eklendiğinde olaylar içinden çıkılamaz bir hale gelir.
 

İLGİYLE İZLENDİ

Kapaklı Çok Programlı Lisesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen oyun, tiyatro severler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Oyun sonunda öğrencileri ile birlikte izleyicileri selamlayan Edebiyat Öğretmeni Tuğba Çakmak, oyunda ‘Şeytan’ rolüne hayat veren tiyatro gönüllüsü Selahattin Karadağ’a emeklerinden dolayı teşekkür etti. Oyun sonunda konuşan Kapaklı ÇPL Kimya Öğretmeni Mesut Yoldaş ise öğrencilerin oyunda bir yandan güldürürken bir yandan da sosyal mesaj verdiğini belirtti. Bir öğrencinin yalnızca derslerinde değil, sosyal açıdan da gelişmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydeden Yoldaş, öğrencilere okul yönetimi adına çeşitli hediyeler verdi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Önder Ayaz tarafından tiyatro gönüllüsü Selahattin Karadağ’a plaket verilirken, oyunun yönetmenliğini yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuğba Çakmak’a da annesi Zarife Korkmaz tarafından çiçek verildi. Oyunu, Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Önder Ayaz, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Çetin, Kapaklı ÇPL Müdür Başyardımcısı Serhat Özdemir ve çok sayıda tiyatro sever izledi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10