Kızılpınar İlkokulu’nda müzik ve tiyatro etkinliği

Kızılpınar İlkokulu tarafından düzenlenen müzik ve tiyatro etkinliği büyük ilgi gördü. Okul öğrencileri ‘Ehliyet Senin Neyine, Dön Şinasi Köyüne’ adlı oyunu oynayarak her yıl binlerce ins

Çerkezköy 2.06.2013 23:43:00 0
Kızılpınar İlkokulu’nda müzik ve tiyatro etkinliği

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar İlkokulu 2012-2013 eğitim öğretim yılı müzik ve tiyatro etkinliği düzenlendi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Önceki gün Kızılpınar Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de düzenlenen programa Kızılpınar İlkokulu Müdürü Ergun Hamzalı, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program okul öğretmenlerinden Yunus Demircioğlu ve Onur Küçük rehberliğinde hazırlanan müzik etkinliği ile başladı. 7. sınıf öğrencilerinden Ayşe Nur Sözen ve Sebahattin Şahin birbirinden güzel şarkılar söylerken, arka planda ise Orhan Samanca ve Furkan Aslan onlara eşlik etti.
 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Müzik etkinliğinin son bulmasının ardından 8. Sınıf öğrencilerinden Aleyna Topal ve Emre Ülke seslendirdikleri şiirlerle herkesi mest etti. Son olarak okulun Türkçe öğretmeni Pınar Korkmaz’ın öncülüğünde hazırlanan “Ehliyet senin neyine, dön Şinasi köyüne” adlı tiyatro katılımcıları zaman zaman güldürürken, zaman zamanda düşündürdü. Minik öğrenciler sergilediği performansla büyüklerini aratmazken, tiyatronun sonunda ise öğrenciler veliler tarafından ayakta alkışlandılar.
 

“YORGUNLUĞUMUZU ATTIK”

Programın sonunda sahneye çıkan Okul Müdürü Ergun Hamzalı, gösterileri düzenleyen öğretmenlere teşekkür ederek “Bugün gerçekleştirmiş olduğunuz gösteri gerçekten okul yöneticileri olarak bizleri çok mutlu etti. Bir nebze olsun bir senenin yorgunluğunu atmış olduk” diye konuştu. Kültürel gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden birinin de tiyatro olduğuna dikkat çeken Türkçe öğretmeni Pınar Korkmaz, “Öyle ki sanatsal yaratıyı en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Biz de bu oyunumuzla öğrencilerimizi trafik kurallarına riayet edilmesi konusunda uyarırken tiyatronun hayatımızdaki önemini de vurguladık” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10