Çerkezköy’de Taksim Gezi Parkı protestosu

Çerkezköy’de sosyal medya üzerinden bir araya gelen partili partisiz, genci yaşlısı binlerce kişi Taksim’deki olayları protesto etmek için önceki gün saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı.

Çerkezköy 2.06.2013 23:52:00 0
Çerkezköy’de Taksim Gezi Parkı protestosu

 EYLEM YAPTILAR

Ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşe başlayan grup, Atatürk Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada “Türkiye yeni bir uyanışın sancılarını yaşamakta, halkımız onuruna, namusuna, bağımsız Türkiye sevdasına ve Cumhuriyet’in kanla canla kazanılan değerlerine sahip çıkmaktadır. Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Aynı zamanda bu tarihi anın bir parçası oluyoruz. Kadını-erkeği, genci-yaşlısı, Atatürkçüsü, sosyalisti, vatanseveri, çevrecisi ve daha birçok halk kesimi, AKP’nin baskı, yasak, şiddet ve karalamaya dayalı politikalarına karşı ayağa kalkmış durumda. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi “marjinal”, kendisine karşı girişilen her hak arayışını bölücülük, terörizm, Ergenekonculuk diye nitelendiren iktidar, doğrudan halkın yaşam alanlarını hedef almış, her türlü yasak ve baskıya başvurmuştur. En son içki yasağı ve ardından gelen Taksim Gezi Parkı’ndaki yeşil alanın yok edilerek ranta açılması çabaları halkın sabrını taşırmıştır. Aslında bu tepki toplumun tüm kesimlerinde uzun zamandır yaşanan baskı, yasak ve şiddete karşı bir tepkidir. AKP Hükümeti Cumhuriyet’in temel kazanımlarını ve değerlerini her gün yok etmeye çalışmakta ve şeriat özlemlerini “dinin yasakladığı bir şeyi neden savunuyorsunuz” diyerek açıkça dile getirmektedir” denildi. 
 

VATANDAŞLARA ACIMASIZCA SALDIRILDI

En son 31 Mayıs Cuma günü Taksim Gezi Parkı’nda bulunan ağaçların kesilmesine engel olmak için toplanıp, demokratik tepkilerini dile getiren binlerce vatandaşa sabah saat 00.05’te şafak operasyonu ile hiçbir uyarı yapılmadan acımasızca saldırıldığı belirtilen açıklamada “Onlarca vatandaş, milletvekili, turist ve çevre esnafı bu saldırıdan payını almış, hastanelik olmuştur. Birçoğu hastanelerde yoğun bakımda bulunmakta, yaşam savaşı vermektedir. İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’ndan ağaçların sökülmemesi için başlayan eylemler, polisin sert müdahalelerinin ardından Cuma günü başlayan itirazlar tepki fırtınasına dönüştü. Bunun da ötesinde “her şeyi ben bilirim, ben yaptım oldu” anlayışına karşı insanlar Taksim’e akın etmekteler” ifadelerine yer verildi.
 

HALKA KARŞI ŞİDDET KULLANMAYIN

Bu ülkenin bağımsızlığını, çağdaşlaşmasını isteyen, demokrasi ve adaleti savunan insanlar olarak toplumu ayrıştıran, yaşam alanlarımızı daraltan, baskıcı, yasakçı ve şiddete dayalı zihniyetin halk düşmanı politikalarından derhal vazgeçmelerinin istendiği belirtilerek “Aksi halde bu baskı yasak ve şiddet devam ettiği sürece bizler de direnme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Egemenlere ve kolluk kuvvetlerine sesleniyoruz. Halka karşı şiddet kullanmayın, emperyalistlerin ve işbirlikçilerin çıkarlarına hizmet etmeyiniz” denildi.
 

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Büyük bir bölümünü gençlerin oluşturduğu grup, basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda “Kahrolsun ABD işbirlikçi AKP”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Tayyip istifa”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Direne direne kazanacağız”, Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attıktan sonra bir süre oturma eylemi yaptı.
 

HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Açılan dev Türk bayrakları eşliğinde onuncu yıl marşını da seslendiren grup, meydandaki eylemin ardından yeniden Atatürk Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Caddesi’ndeki AK Parti Çerkezköy İlçe Binası önüne gelen kalabalık burada da sloganlar atıp hükümeti istifaya çağırdı. Kalabalık, tepkisini sloganlar atarak dile getirirken, bazı kişiler de AK Parti ilçe binasını taşladı. Uğur Cumcu Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından Altıyol Kavşağı’ndan yeniden Cumhuriyet Meydanı’na dönen kalabalık burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

  

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10