Kızılpınar Meclisi toplandı

Kızılpınar Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.30’da gerçekleştirildi.

Çerkezköy 6.06.2013 11:14:00 0
Kızılpınar Meclisi toplandı

 KALEMLE ÇÖZÜLÜR

Başkan Faruk Korkmaz başkanlığında yapılan toplantıya, meclis üyeleri İbrahim Eren ve Hüseyin Şenses mazeret bildirerek katılmadı. Toplantı öncesi Türkiye gündemine ilişkin konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar nedeniyle ülkenin son bir haftadır huzursuz olduğunu ifade ederek “Bu gibi tatsız olaylarda vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Ülkemiz Suriye ve Irak gibi olmasın. Ama bu olayları çıkaran vatandaşlar ve gençlerle fikri,  dini, dili, ırkı ne olursa olsun oturup aynı masada çözmek gerekiyor. Ülkeye zarar vermeye ne gerek var. Bir yanlış varsa oturup kalemle çözersin” dedi.
 

SÜKUNETE DAVET ETTİ

Korkmaz, kimsenin huzur bozmaya hakkının olmadığını belirterek “Ülkede herkese yetecek kadar aş ve iş vardır. Herkes fikrini ortaya koyar. Vatanın topraklarına, bayrağına, bölünmesine dil uzatanın dilini koparırlar. Bizler Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi et tırnak olduk. Bu konular devam ederse ülke olarak bizi iyi şeyler beklemiyor. Milletimizi sükunete davet ediyorum. Cam kırma, araç yakma ile bir yere gelinmez” ifadesini kullandı.
 

VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in toplu açılış törenleri için beldeye geldiğini anımsatan Korkmaz “Beldemizden memnun bir şekilde ayrıldı. Gençlik merkezinde öğrencilerimiz ücretsiz olarak eğitime başladılar. Milli Eğitim Bakanımızı da Kızılpınar’a bekliyoruz. Güzel bir açılış yapmayı düşünüyoruz. Kızılpınar’da bırakmış olduğumuz eserlerden ötürü bir çok olumlu tepkiler alıyoruz. Kızılpınar’da çalışmalardan ötürü su boruları patladı. Çalışma esnasında mağdur ettiğimiz vatandaşlardan da özür diliyoruz” dedi.
 

YENİ SOKAKLARA İSİM VERİLDİ

Korkmaz’ın konuşmasının ardından Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ile ilgili dilekçe oy birliği ile gündeme eklendi.Toplantının ilk gündem maddesinde Atıksu arıtma tesisi protokolü görüşülürken, protokol imzalanması için oy birliği ile Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a yetki verildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 21’inci kısım imar uygulamasında oluşan sokaklara isim verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Başkan Faruk Korkmaz “Şu ana kadar 354 sokaktan itibaren 30 sokak ismi verilmesi gerekiyor. Bu sokaklar 355’ten başlayıp 384’e kadar verilecek” dedi. Sokaklara 354’ten başlayıp 384’e kadar isim verilmesi meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı. 
 

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda son olarak Muhsin Yazıcıoğlu parkının dilekçesi görüşüldü. Park işletmecisi Sevim Çınar tarafından verilen dilekçede, daha iyi hizmet ve yatırım yapılabilmesi için uzun süreye ihtiyacı olduğunu, mevcut haklarının saklı olmak kaydıyla çalıştırmakta olduğu yerin 19 yıllığına kiraya verilmesi ve yapmış olduğu hizmetler ile bakımı göz önünde bulundurularak kirasının düşmesi talep edildi. Meclis bu dilekçeyi oy birliği ile görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Haziran ayı meclis toplantısı sona erdi. Toplantının sona ermesinin ardından Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz Miraç kandili dolayısıyla meclis üyeleri, belediye personeli ve basın mensuplarına tatlı ikram etti.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10