Taksime 3 bin kişilik destek

İstanbul Taksim'deki Gezi parkı eylemleri Çerkezköy’de önceki gece de devam etti. Ellerine Türk Bayrağı, Atatürk posterleri, pankartlar, tencere ve tavalarını alan binlerce Çerkezköylü meydanlara dökül

Çerkezköy 6.06.2013 11:16:00 0
Taksime 3 bin kişilik destek

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de yaklaşık 3 bin kişi, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki göstericilere destek amacıyla önceki gece sokağa döküldü.

 

MEYDANDA TOPLANDILAR

İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki göstericilere destek vermek isteyen yaklaşık bin kişi önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, yürüyüşün yapıldığı Atatürk Caddesi’nin paralelindeki sokaklara çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. 'Hükümet istifa', 'Mustafa Kemalin askerleriyiz', 'Milli içeceğimiz biber gazı' yazılı dövizleri taşıyan vatandaşlar, kol kola girerek yürüdü. ‘Hükümet İstifa, Her yer Taksim her yer direniş, Ölmeye geldik Atam, Ne Mutlu Türküm Diyene ve Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atan grup tepkilerini dile getirdi.
 

İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDULAR

Saat 22.00’da Tepe Emlak Konutları’ndan gelen yaklaşık 500 kişilik grupla Cumhuriyet Meydanında buluşan eylemciler dev Türk bayraklarıyla Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüşlerine devam etti. Grup, ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde ilerlerken, bazı vatandaşlar ise tencere ve tavalarla eyleme destek verdi. Altıyol kavşağından Cumhuriyet Meydanına dönerek bir kez daha Atatürk Caddesi’nde ilerleyen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular.
 

OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE DAĞILDILAR

Atatürk Caddesi boyunca yürüyen gruba evlerindeki vatandaşlar da alkışlar ve tencere tavalarıyla destek verdi. Saat 22.30 sıralarında Narin Kavşağı’nda Kapaklı’dan gelen yaklaşık bin kişilik grupla buluşan kalabalık,  Cumhuriyet Meydanı’na doğru ilerlerken, zaman zaman ufak çaplı taşkınlıklar da çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda slogan atan yaklaşık üç bin kişilik gruba Atatürk Caddesi’nden geçen 200 araç da kornalarla destek verdi. Meydanda okunan İstiklal Marşı’nın ardından kalabalık grup bir ara AK Parti İlçe Teşkilatına yürümek istedi. Saat 21.00’den itibaren AK Parti binası önünde etten duvar ören yaklaşık 150 kişilik emniyet güçleri, grubun AK Parti binası önüne yürümesine engel oldu. Grup üyelerinin engel olması ile AK Parti binası önünden tekrar Belediye Meydanı istikametine dönen grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA – Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10