Fidanlar toprakla buluştu

Hayrabolu’da Belediye Başkanlığı tarafından çevre haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Hayrabolu 6.06.2013 21:31:00 0
Fidanlar toprakla buluştu

 GÜZEL BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ

Kutlamalar kapsamında önceki sabah da çevre yürüyüşü düzenlendi. Anıt parktan Belediye önüne kadar yapılan yürüyüşe öğrenciler ellerindeki çevreyle ilgili taşıdığı dövizlerle mesajlar verdiler. Belediye Hizmet Binası önünde öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Hasan İrtem, çevreye verdikleri önemin bir göstergesi olarak artık geleneksel olarak düzenledikleri hafta nedeniyle, öğrencilere, vatandaşlara çevre bilincinin aşılanması amacıyla etkinliklerin sürdürüldüğünü belirtti. İrtem, “Güzel bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünyayı, çevremizi yaşadığımız mekanları kirletmeyelim. Elimizdeki bir çöpü gelişigüzel sokağımıza atmayalım. Medeni bir insan olarak çevremize sahip çıkarak, çıkmayanları tatlı dile uyaralım. Amacımız daha yeşil bir dünyada çocuklarımıza, torunlarımıza güzel bir vatan bırakalım” dedi.
 

GELECEK YILLARDA DA DEVAM EDECEK

İrtem, çevre haftası etkinlikleri kapsamında paneller düzenlediklerini, ağaç dikimi, sportif yarışmalar yaparak öğrenciler arasında kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları düzenleyerek, bilinçli ve daha bir yeşil çevre oluşturulması için belediye olarak her türlü katkıyı verdiklerini, gelecek yılarda da vermeye devam edeceklerini belirtti.
 

50 FİDAN DİKTİLER

Hayrabolu Belediye Başkanlığınca düzenlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Hayrabolu göleti yoluna fidan dikimi yapıldı. Belediye Başkan Hasan İrtem yaptığı açıklamada, çevre haftası etkinliklerinin özellikle öğrenilire çevre bilincinin gelişmesinde önemli rol oynayacağını ifade ederek “Fidanları diken öğrencilerimiz bu alana piknik ya da gezme amaçlı geldiklerinde yol boyuna dikmiş oldukları fidanlara sahip çıkacaklardır. Diktikleri fidanlara sahip çıkacak gençlerimiz o fidanı yaşatmak için de ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir” dedi. Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gölet yoluna 50 adet dişbudak fidanı dikti.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10