“Çevreyle uyum içinde yaşamalıyız”

Malkara Belediyesi ve TEMA Vakfı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü münasebetiyle çevre günü yürüyüşü düzenledi.

Malkara 6.06.2013 21:33:00 0
“Çevreyle uyum içinde yaşamalıyız”

 CADDE VE SOKAKLARI TEMİZLEDİLER

Temiz bir Malkara için el ele sloganıyla yola çıkan Malkara’lılar, Belediye personeli ve öğrenciler, önceki gün saat 14.00’da Hükümet binasının önünde toplanarak cadde ve sokakları temizledi. Yürüyüşün ardından Hacıevhat Mahallesi Uzunköprü Caddesinde bulunan Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nin açılış törenine geçildi.
 

GÖSTERİ İLGİYLE İZLENDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Malkara Belediyesi Halk Dansları Folklor Ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Birol Kaya, “Bugün; toprağı, suyu, havasıyla içinde yaşadığımız çevrenin günüdür. Çevre; insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde bulunduğu bir sistemdir. 1972 yılından beri 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Çevre Günü’nüz kutlu olsun. Bizim hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Bunu yapabilmenin tek yolu da çevreyi geri kazandırılabilen atıklardan temizlemektir” ifadesini kullandı.. Kurban kesimi ve protokolün açılış kurdelesinin kesimin ardından pilav ve ayran ikram edildi.
 

KATILIM YOĞUNDU

Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisin açılış törenine Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, İl Tarım Müdür Yardımcısı Serkan Alkan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve Ak Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, Kozyörük Belde Belediye Başkanı Hasan Basri Yay, Köy Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri ve gönüllü üyeleri, Basın Temsilcileri, Okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10