“İşsizliğin önündeki en büyük engel mesleksizlik”

İşverenle, iş arayanların buluştuğu Trakya 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı başladı. 6-8 Haziran tarihleri arasında Çorlu’da bir AVM’de 80 firmanın kurduğu stantlar aracılığı ile ta

Çorlu 7.06.2013 22:22:00 0
“İşsizliğin önündeki en büyük engel mesleksizlik”

 AÇIĞIN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Önceki gün düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akblulut, İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, protokol üyeleri ile davetliler katıldı. Açılışta konuşan Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük Türkiye’de iş gücüne katılım yüzde 49 iken Tekirdağ'da bu rakamın yüzde 55 olduğunu ifade etti. Küçük, il genelindeki istihdama katlım durumu ile ilgili de bilgiler verdi. İşsizliğin önündeki en büyük engelin “mesleksizlik” olduğunu belirten Küçük, bu konudaki açığın giderilmesi ile ilgili müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
 

1 MİLYON KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRECEK

İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım da ülkemizin kamu istihdam kurumu olan İş Kur’un işsizlikle mücadelede önemli bir görev üstlendiğini, İş Kur tarafından 2003’te 65 bin, 2013 yılının Ocak- Nisan döneminde 260 bin, yıl sonunda ise 1 milyon kişiyi işe yerleştireceğini söylerken, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da ziyarette yaptığı konuşmada, ekonomide en önemli kaynağın beşeri unsur olan insan faktörü olduğunu ifade ederek, artık ne iş olsa yaparım, her işi yaparım anlayışının geride kaldığını belirtti.
 

HERKES UZMAN HALE GELMELİ

Akbulut, bunun için de herkesin yaptığı işte, bu alanda uzman hale gelmesi gerektiğini söyledi. Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya ise; ülke genelinde işsizliğin yüzde 10’larda, Trakya’da yüzde 7’lerde, Tekirdağ’da ise yüzde 6 sınırında olduğunu ifade ederek, 2023 yılında ülkemizde hedeflenen işsizlik rakamının yüzde 5 olduğu düşünülürse Tekirdağ’da bu rakamın 5’ten daha aşağılarda olacağını ifade etti. Tekirdağ’ın birçok alanda ülke ekonomisinde önemli bir yerde olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, 852 bin nüfuslu Tekirdağ'da toplamda 280 binin üzerinde sigortalı çalışan olduğunu söyledi.
 

FİRMALARA PLAKET VERİLDİ

Son dönemde, meslek liselerinin Organize Sanayi Bölgelerinde kurulmaya doğru yönlendiğini de ifade eden Vali Yerlikaya, Çerkezköy OSB’deki meslek lisesi örneğini vererek, buralarda kurulacak meslek liselerinde öğrenci başına, 5 bin lira destek verildiğini, Müteşebbis Heyet Başkanlığını yürütmekte olduğu Islah OSB’lerin içine, Özel Endüstri Meslek Liseleri yapılacağını da belirtti. Vali Ali Yerlikaya, konuşmasının sonunda, başta fuar organizasyonunda emeği geçen İş Kur İl Müdürü ve firma sahiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konuşmalardan sonra, 50 kişi üzeri işçi çalıştıran 30 firmaya, Vali Ali Yerlikaya ve protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Beraberindekilerle fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Yerlikaya, açılan stantları ziyaret etti.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10