Halkoyunları gösterileri büyüledi

Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Gecesi'nde Türkiye'nin dört bir yöresinden oyunlar sahnelendi. Halk Eğitimi Merkezi’ni dolduran ?

Çerkezköy 7.06.2013 22:51:00 0
Halkoyunları gösterileri büyüledi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin 2012–2013 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Etkinlikleri kapsamında, önceki akşam “Türk Halk Müziği” ve “Halk Oyunları Gecesi” düzenlendi.

 

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK GÖRECİMİZ

Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 20.00’da düzenlenen gecede konuşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş “Asırlar öncesine dayanır köklerimiz Orta Asya steplerinden at sırtına geniş bir coğrafyaya kültürümüz budaklanmıştır. Asırlar öncesine dayanan bu kültürümüzü bugün yaşatmak ve geleceğe aktarmak biz halk eğitimcilerin temel görevidir. Geçmişin değerlerini koruyan, bu günü değerli kılan, geleceğe değerler yaratan kurum olarak, yediden yetmişe her vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu alanda kurslar açıp eğitim vermekteyiz” diye konuştu.
 

4 BİN 23 KURSİYER KAYIT YAPTIRDI

2012-2013 eğitim ve öğretim yılında ilçede ve tüm beldelerde imkansızlıklara rağmen 221 kurs açtıklarını ifade eden Memiş “Bu kursların 52 tanesi Mesleki ve Teknik kurs olup, bin 111 kişi kayıt olmuş, 137 tanesi genel kurs olup 2 bin 552 kursiyer kayıt olmuş, 32 adedi okuma ve yazma kursu olup 360 kursiyerimiz kayıt olmuştur. Bu kurslarımıza toplam 4 bin 23 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokulu yine kayıt ve kayıt yenileme işlemleri de kurumumuz tarafından başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Gelişen teknolojiye ayak uydurup, halkımızın ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda yeni kurslar açarak, çağımız gerektirdiği bilgilerle kursiyerlerimizi donatmaya devam edeceğiz” dedi.
 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Memiş, yapmış oldukları çalışmalarda kendilerine destekte bulunanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Memiş’in konuşmasının ardından Halk Müziği’nden sunulan örnekler izleyenleri büyüledi. Programda ilk olarak eğitmen Mustafa Furkan Alışık tarafından çalıştırılan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinden oluşan Halk oyunları ekibi sahneye çıktı. Potpori ile davetlilere muhteşem gösteri sunan üyeler oyunun sonunda ayakta alkışlandılar. Daha sonra ise eğitmen İsmail Erdoğan yönetimindeki Türk Halk oyunları ekibi Gaziantep yöresine ait performansları ile de beğeni topladı.
 

İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİLER

Gaziantep yöresine ait halk oyunları gösterilerinin sergilenmesinin ardından Eğitmen Mehmet Günay Gökçe tarafından çalıştırılan Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Oyunları Ekibi ve Eğitmen Serhat Ayaz tarafından çalıştırılan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi de Tekirdağ yöresi gösterileri ile izleyenleri adeta büyüledi. Eğitmen Burhan Öztürk tarafından hazırlanan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Zeybek Dansları ekibi “Yörük Efe’nin hikayesi” oyununu oynadı. Zeybek dansının ardından Eğitmen Mehmet Günay Gökçe yönetimindeki halk oyunları ekibi potpori ile izleyicilere unutamayacakları bir gece yaşattı. Daha sonra Abdullah Çoşkun eğitmenliğinde hazırlanan oyunda Pakize Narin Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibi Trakya yöresine ait oyunlarını sergiledi. Oyunlarını başarıyla oynayan ekip büyük beğeni kazandı.  Burhan Öztürk yönetiminde sahneye çıkan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Ege Yöresi Halk Oyunları ekibi  Aydın Zeybeği ile seyircileri selamladı. Ege yöresine ait efe oyunlarını oynayarak performansları ile izleyicilerin beğenisini toplandılar.
 

TEKİRDAĞ YÖRESİ İLE SONA ERDİ

Eğitmen İsmail Erdoğan yönetimindeki Halk Oyunları ekibi potpori gösterisi gerçekleştirdi. Eğitmen Mehmet Günay Gökçe yönetimindeki Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Halk Oyunları topluluğu erkek grubu Tekirdağ yöresine ait oyunlarını büyük ustalıkla oynadılar. Eğitmen Nedret Bıçkıcı tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisinde Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ekibinin Tekirdağ yöresine ait oyunları ile program sona erdi. Programın ardından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde açılan Türk Halk Oyunları kurslarında görev alan usta öğreticilere protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri verildi. Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilmesi planlanan, hava muhalefeti nedeniyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’ne taşınan programa Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10