ÇTSO’da ilk iş Hesap İnceleme Komisyonu’nu belirlemek oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.00’da gerçekleştirildi. ÇTSO Meclis Toplantı tarih ve saatlerinin yeniden belirlendiği Toplantıda, Hesap İnceleme Komisy

Çerkezköy 7.06.2013 23:04:00 0
ÇTSO’da ilk iş Hesap İnceleme Komisyonu’nu belirlemek oldu

 HAYIRLI UĞURLU OLSUN

26 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından göreve yeni başlayan ÇTSO Meclisi’nin güzel bir başlangıç yaptığını ifade ederek oturumu açan Meclis Başkanı Taha Ülker, “Ufak bir yanlış anlaşılma nedeniyle bazı arkadaşlarımız toplantıya katılamadı. Oda olarak yeni döneme güzel bir başlangıç yaptık. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray başta olmak üzere tüm üyelerimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Ülker’in açılış konuşmasının ardından Hesap İnceleme Komisyonu hakkında Meclis Üyelerini bilgilendiren ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Hesap İnceleme Komisyonu’nun görev süresinin, yeni bir komisyonun seçilmesine kadar sürdüğünü ifade etti. Yeni meclisin ilk iş olarak yeni bir Hesap İnceleme Komisyonu kurması gerektiğini kaydeden Hakan Gel, “Komisyon en az 3 en fazla 7 kişiden oluşmalı. Bunun yanında komisyon başkan ve başkan yardımcısını kendi içinden seçebilir” dedi. Komisyonda üye tam sayısının çoğunluğu ile karar alındığını belirten Genel Sekreter Gel, “Komisyon üyeleri çekimser oy kullanamaz” dedi.
 

KOZUVA, MEHMET SAVAŞ’I ÖNERDİ

Hesap İnceleme Komisyonuna ÇTSO’da görevi olmayan isimlerin seçilmesi taraftarı olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, meclis üyelerinden isteyenlerin komisyona seçilebileceğini bunun oda için daha hayırlı olacağını dile getirdi. Hesap İnceleme Komisyonu üye sayısının 3 ila 7 üye arası ile sınırlandığına dikkat çeken Kozuva, üye sayısının tek rakam olmasının daha faydalı olacağını ifade etti. Yönetimden isimlerin de komisyonda yer almasının odanın menfaatine olacağını kaydeden Kozuva, “Komisyona seçilen arkadaşlarımız 4 yıl boyunca bu görevi üstlenecekler. İlk görevleri de ibra edilmeyen 2013 bütçesini incelemek olacak” dedi. Katılmak isteyenlerin isimlerini yazdırmalarını isteyen Başkan Kozuva, Meclis üyelerinden Mehmet Savaş’ın zaman ayırabilmesi durumunda komisyona artı değer katacağını dile getirdi.
 

ZAMAN AYIRAMAYABİLİRİM

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın konuşmasının ardından Meclis Başkanı Taha Ülker, Hesap İnceleme Komisyonu’nun 3 kişiden oluşmasını üyelerin onayına sundu. Yapılan oylama sonucunda Hesap İnceleme Komisyonu’nun Taha Ülker’in de teklif ettiği gibi 3 kişiden oluşması oy birliği ile kabul edildi. Süleyman Kozuva’nın kendisini Hesap İnceleme Komisyonu’nda görmek istemesi üzerine konuşan Mehmet Savaş ise görev almayan arkadaşlarının seçilmesinin daha iyi olacağını kaydetti. Kendisinin aynı zamanda ÇOSB’de görev yaptığını belirten Savaş, bahse konu göreve zaman ayırmakta güçlük çekebileceğini ifade etti.
 

HESAP İNCELEME KOMİSYONU BELİRLENDİ

Toplantının 2. Gündem maddesi gereği Mehmet Sait Erdem, Talip Sivri, Mesut Görgün’ün Hesap İnceleme Komisyonu üyeleri olarak seçilmesine oy birliği ile karar verildi. Toplantının devamında ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından bir türlü onaylanamayan ÇTSO 2013 Bütçesi konusu hakkında bilgi verildi. Bütçe ile alakalı TOBB’un görüşlerini sorduklarını ifade eden Hakan Gel, “Şuanda cevap bekliyoruz. Cevap geldiğinde sizleri bilgilendireceğim. Yönetmelikte 3 ay içerisinde onaylar ve ibra eder yazıyor. Onaylanamazsa ne olacağı konusunda bir açıklama yok. TOBB’dan cevap bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

TOPLANTI TARİHLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Toplantının son gündem maddesinde ise meclis toplantı tarih ve saatlerinin yeniden belirlenmesi konusu görüşüldü. Toplantıların bir önceki yönetim döneminde her ayın 3. Pazartesi günü saat 17.00’da yapıldığını ifade eden Taha Ülker, “Bu tarihin uygun olmadığı tespit edildi. Buna Meclis olarak ortak karar verelim diye düşündük. Bundan sonraki Meclis toplantılarının her ayın 3. Salı günü Saat 16.30’da yapılmasını Meclis üyelerinin onayına sunuyorum” dedi. Ülker’in teklifi oy birliği ile kabul edildi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10