“İki günlük eğitimle lider olunmaz “

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliğinde Prof.Dr.Acar Baltaş’ın konuşmacı olarak katıldığı “ Türk Kültüründe Yönetmek”

Çerkezköy 11.06.2013 22:06:00 0
“İki günlük eğitimle lider olunmaz “

 KONFERANS GERÇEKLEŞTİ

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, KALDER Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayraktar ile firma temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan gerçekleştirdi. Alt yapı üst yapı çalışmaların yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarda gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdoğan “Paylaşıma önem veren bir yönetim olduğumuz için KALDER’in bölgemizde açacağı ofisle birlikte çalışmalarımız artacaktır. Bu çalışmalarla birlikte bundan böyle KALDER ile iş birliği içinde olacağız” dedi.
 

“FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

KALDER ile protokol yapacaklarını ifade eden Özdoğan “Bu protokol çerçevesinde KALDER ofisini açacağız. Bölgede böyle ortak etkinlikler düzenleyeceğiz. Komisyonlar oluşturularak bölgeyi daha ileri bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu. Özdoğan’ın konuşmasının ardından KALDER Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayraktar konuşma gerçekleştirdi. Çerkezköy’ün önemli bir sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Bayraktar “KALDER olarak sanayi yapısını destekliyoruz. Burada bir ofis açarak bu sanayi kuruluşlarına eğitimler vermek istiyoruz. Eylül ayında bölgemizde başlayacağımız eğitimlerin ilk adımı olarak gördüğümüz bu konferansın tüm katılımcılara faydalı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 

“PERFORMANSINIZI SAĞLAYACAK ETKENLERDİR”

Konuşmaların ardından Prof.Dr.Acar Baltaş “Türk Kültüründe Yönetmek” konulu semineri gerçekleştirdi. Baltaş “Dünyada herkes işini düzgün yapsaydı her şey mükemmel olurdu. Günümüz insan kaynakları, bölümlerinde çalışanlarının performansını ölçmek adına bir takım bir şeyler icat ediyorlar. Kurum içi iletişim, yönetenleri eğitim, takdir kültürünün yerleşmesi ve çalışanların sosyal ve yan haklarının yükseltilmesi onlardan en büyük performansı almanızı sağlayacak etkenlerdir” diye konuştu.
 

“LİDERLİK BİR ETKİLEME SANATIDIR”

“Liderlik bir etkileme sanatıdır” diyen Baltaş “Birçok yerde farklı liderlik tanımları bulunuyor. Benim için liderliğin en kısa özeti etkileme ve etkileyerek sonuç değiştirmedir.  Ancak liderlik konusunda son yıllarda büyük değişimler söz konusudur. Hiçbir yanlış kendi kendine düzelmez. Bir yönetici olarak söyleyecek olursak, insanların onurlarını zedelemeden hatalarını düzeltmek, zorbalık etmeden yüksek performans alınabilir” ifadesini kullandı. Liderlerin yeni düzen karşısında şeffaf olmak zorunda olduklarını ifade eden Baltaş “Eski yönetici, ya da patronlarda kendilerinden korkulan ara sıra çıkıp çalışanlar içerisinde eli cebinde dolaşmak yaklaşımları vardı. Unutulmaması gereken şey liderlik bir süreç ve günümüzde anlatmak istediği ifadeyi duygularıyla sağlayabilmedir. İki günlük eğitimlerle lider olunmaz” dedi.
 

“OKUMAK VE VERİ TOPLAMAKLA GERÇEKLEŞMEZ”

Türkiye’de liderlerin nasıl davranması gerektiği konusunda da bilgiler veren Baltaş “Son beş yılda öncelik kazanan liderlik davranışları olarak sırasıyla değişimi yönetmek, çalışanlara önderlik etmek ve ilişki kurmak ve sürdürmek öne çıkmaktadır. Türkiye’de özel sektörde işgücünün önemli bir bölümünü temsil eden genç çalışanlar, benim kurumsal gelişim eğitimleri vermeye başladığım 1980’li yıllardan daha farklı özellikler göstermektedir. İşini bilmek sadece çok okumak ve “veri toplamak”la gerçekleşmez. Okuyarak edinilmiş bilgi, ancak soru sorunca cevap vermeye ve “akıl satmaya” yarar” dedi. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10