Gülerçin’de mezuniyet heyecanı

2012-2013 Eğitim öğretim yılı sonunda Özel Gülerçin Koleji 15 mezun verdi. Mezuniyet belgeleri verilen öğrenciler için düzenlenen mezuniyet Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Özel

Çerkezköy 11.06.2013 22:39:00 0
Gülerçin’de mezuniyet heyecanı

 Çerkezköy Haber - Özel Gülerçin Koleji 15 öğrencisini mezun etti. Mezuniyet programında öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

 

DÜNYA ÖLÇEĞİNDE EĞİTİM VERİYORUZ

Mezun olan 8/A sınıfı öğrencileri için, Özel Gülerçin Koleji tarafından mezuniyet gecesi düzenlendi. Önceki akşam saat 21.00’da başlayan mezuniyet törenine, Özel Gülerçin Koleji kurucusu Bülent Gülerçin, Okul Müdürü Süleyman Sezgin, Müdür Yardımcısı Tuğba Zenginal, Çerkezköy MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Okul Müdürü Süleyman Sezgin’in konuşmasıyla devam etti. Dünya ölçeğinde üstün nitelikli insan yetiştirmeyi kendilerine gaye edinmiş olduklarını ifade eden Sezgin, “İnsanda var olan potansiyeli, bütün yönleri ile ortaya çıkarmayı hedeflemiş olarak geleceğin idarecilerini sanatçılarını, bilim adamlarını yetiştirme yolunda sağlam temeller atmayı öncelik olarak kabul ettik.”dedi. 
 

ZARAR GÖREN ÇOCUKLARIMIZ

Bu günün kavgaları yüzünden bu meselelerin, aklıselimle tartışılamadığını belirten Sezgin, “Herkes kendi penceresinden sevdiği insanın her yanlışında bir doğru, sevmediği insanın da her doğrusunda bir yanlış arıyor. Bu arada olan, maalesef sevgili evlatlarımıza oluyor. İnsani bir yönü ile değerlendirmenin yanlış olduğunu bilmem söylemeye gerek var mı? Zihin, duygu, ruh, sosyal ve beden gelişimini topyekûn değerlendirmenin gerekli olduğuna inandık ve çalışmalarımızı bu yönde geliştirdik.” diye konuştu.
 

BAŞKALARINI DA ANLAYABİLMELİYİZ

Modern hayatın gerilimleri, insanlarda depresyon ve strese bağlı çok sayıda hastalıklara yol açtığını ifade eden Süleyman Sezgin sözlerine şu şekilde devam etti: “Bütün Dünya’da insanlar arası sevgi, saygı, yardımseverlik ve sabır gibi duygular azalmakta şiddet olayları giderek yayılmaktadır. Çocuklarımıza kendi duygularını kontrol etme, başkalarının duygularını anlayabilmeleri için gerekli eğitim iklimi sağlamayı uygun bulduk. Bunun için de onlar arasında sorumluluk alma, yardımseverlik, saygı ve sevgi, dostluk, doğruluk, adalet, çalışkanlık ve ahde vefa gibi duyguların kazandırılması için çalışmalar yaptık.”
 

IŞILTILARI DÜNYAMIZI AYDINLATACAK

Okulun kurucusu Bülent Gülerçin de mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 4. Mezunlarını verdiğini bu nedenle heyecanlı olduğunu belirterek “Her mezuniyette Dünya’ya kıvılcımlar saçıyoruz. Bu kıvılcımlar bizim öğrencilerimiz, evlatlarımız, canlarız ve ciğerlerimizdir. Onlar o kadar değerli ve büyükler ki gelecekte dünyamızı onlar aydınlatacaklar. Onların ışıltıları dünyamızı daha güzel ve daha aydınlık yapacak. İşte bu duygu ve düşüncelerle Gülerçin Koleji kuruldu. Her ne kadarda özel okul olması dolayısıyla ticari bir kurum gibi gözükse de Gülerçin Kolejinin en öncelikli hedefi eğitim ve öğretimde en iyi olmak, geleceğimizi sağlama almaktır ve bu yolda ilerlediğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 
 

TÜRKİYE’DE İLK

Ülkemizde öğrencilere teorik bilgilerle bir sonraki okul için eğitim ve öğretim verilmekte olduğunu ifade eden Gülerçin, “Öğrencilerimize test çözdürüyoruz. Bazen testlerde çok başarılı olan öğrencilerimiz gerçek hayatta ki basit bir problemde zorlanıyor. İşte bedenin temel eğitimi, eşya ile ilişkilendirme bu eksikliği giderecek yepyeni bir boyuttur. Bedenin temel eğitimine eşya ile ilişkilendirmeye katkı sağlayacak bir projeyi daha bu yaz gerçekleştireceğiz. Bu proje Türkiye’de bir ilktir. Uluslararası öğrenci ve yaz oyunları kampı. Bu projede öğrencilerimiz pratik İngilizcelerini geliştirecek, yabancı öğrencilerle arkadaş olacaklar. Birlikte çalışıp, ağaç dikecekler, çit yapacaklar, spor turnuvaları düzenleyecekler. Bu projeye bölgemizde ki bütün öğrencileri davet ediyor, mezun olan 15 öğrencimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.
 

CANLI MÜZİKLE EĞLENDİLER

Mezuniyet programına,  yıl boyunca çeşitli yarışmalarda okulu temsil eden öğrencilere madalyalarının verilmesiyle devam edildi. Bayrak ve flama teslimi sonrasında okul birincisi Şule Akkaya okul kütüğüne çivi çaktı. Programda ayrıca öğrencilerin yemin töreni, slâyt gösterisi, diploma töreni, kep töreni ve sonrasında canlı müzik eşliğinde eğlenceyle devam etti. 
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10