Bir yılın emeği görücüye çıktı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin belediyeler işbirliği ile düzenledikleri kurslarda yapılan ele emeği ürünlerin sergilendiği sergilerin açılışı Veliköy ile devam etti. Dün saat 13.00’da aÃ?

Çerkezköy 11.06.2013 22:49:00 0
Bir yılın emeği görücüye çıktı

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediyesi ile Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle açılan Makine Nakışı ve Çeyiz Hazırlama Kursunda hazırlanan ürünler dün saat 13.00’da açılan sergide sergilendi. 

 

İSTEK DOĞRULTUSUNDA KURSLAR AÇILIYOR

Veliköy Belediyesi Garaj Hizmet Binası’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, “Halk Eğitimi Merkezleri, yaygın eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği yerlerdir. Bu eğitim yuvalarında vatandaşların istediği her konuda kurslar açılmaktadır” dedi. Zenginal, serginin hayırlı olmasını temenni etti.
 

 

 

GURURUNU YAŞIYORUZ

Açılış töreninde konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de önceleri atıl durumda olan Veliköy Belediyesi Garaj Hizmet Binası’nda HEM desteği ve halkın ilgisiyle çeşitli kursların düzenlendiğini ve sergi açılışlarının ifade ederek “Makine Nakışı ve Çeyiz Hazırlama Kursu 10 Ekim 2012’de başladı ve 21 Haziran’da tamamlanacak. Bu kursta 18 kursiyerimiz bir yıl boyunca çalışıp el emeği göz nuru ürünlerini bugün burada sergilemenin gururunu yaşıyorlar” dedi.
 

TALEP GELİRSE DESTEĞE HAZIRIZ

Bölgede Meslek Yüksek Okulu yapılması nedeniyle Veliköy Garajı Hizmet Binası’nda başka bir HEM kursu düzenlenemeyeceğini belirten Belindir, “Eğer halkımızdan tekrar bir kurs açılması talebi gelirse, belediye olarak destek vermeye hazırız” diye konuştu.
 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Hanifi Belindir, 2012-2013 döneminde birçok kurs düzenlendiğini belirterek “Vatandaşımız isteyecek biz yapacağız” dedi. Belindir ayrıca, belediye olarak her türlü kurs talebine destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Programda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir tarafından kurs eğitmeni Nurlan Çetinkaya’ya teşekkür plaketi verdi. HEM kursiyerleri tarafından da verdiği desteklerden dolayı Başkan Hanifi Belindir’e hediye takdim edildi.
 

SERGİ İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi. Sergide hamur açan küçük kızlar davetlilerden büyük ilgi gördü. Açılış törenine Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Memiş, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
  

Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10