Mandalı'nın damadından şok iddia

Hafta sonu torununun sünnet düğününü yapmanın mutluluğunu yaşayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Pazar akşamı ise torunu Arça Yusuf Sucu’nun babası Çağdaş Sucu’nun alıkonu

Kapaklı 11.06.2013 22:52:00 0
Mandalı

 2 SAAT ALIKOYDULAR

Pazar gecesi saat 21.20 sıralarında Kapaklı Belediyesi önünden Çağdaş Sucu’nun arabasına binen A.A., iddiaya göre Çağdaş Sucu ile birlikte Kazak Gölü Ormanlık alanına gitti. A.A. ve yanında bulunan kişiler iddiaya göre, burada Sucu’yu kiraladıkları 34 EA 6820 plakalı Renault Symbol marka araca bindirdi. Sucu’yu yaklaşık 2 saat alıkoydukları iddia edilen şüpheliler, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın damadı Çağdaş Sucu’ya şantaj yaptılar. Kayınpederi İrfan Mandalı’nın gelmesini isteyen ve Çağdaş Sucu’dan 10 bin TL teminat isteyen zanlılar, iddiaya göre, Mandalı’nın gelmemesi halinde Sucu’nun ailesine zarar vereceklerini söyleyerek Sucu’yu tehdit etti.
 

10 BİN TL İSTEDİLER

Şüpheliler Sucu’nun parasının olmadığını söylemesi üzerine bir gün sonra parayı almak üzere Sucu’yu serbest bıraktı. Önceki gün parayı almak üzere Çağdaş Sucu’nun Pınar Bulvarı üzerindeki işyerine gelen S.D. ve A.A., Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.
 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri soruşturmayı derinleştirerek gece 4 ayrı noktaya daha operasyon düzenledi. Operasyonlarda olaya karıştıkları iddia edilen A.Y. ve A.D. de gözaltına alındı. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı İsmail Akça’nın yürüttüğü soruşturmada, zanlıların evinde arama yapan polis ekipleri, 7.65 kurusıkıdan bozma bir silah, bir adet fotoğraf makinesi ve görüntülere de el koydu.
 

DÜĞÜNE GİDİP TEBRİK ETMİŞLER

Zanlıların ayrıca Pazar günü Arça Yusuf Sucu’nun sünnet düğününe katılarak Sucu ailesini tebrik ettiği öğrenildi. Şüphelilerden 2’si emniyette verdikleri ifadede suçlamaları kabul etmezken, emniyette ifade vermeyi reddeden diğer 2 şüphelinin de savcılıkta verdiği ifadede suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. 4 şüphelinin ifadelerinde, iddia edildiği gibi bir alıkoyma ve şantaj durumunun söz konusu olmadığını, içki içmek için Kazak Gölü’ne gittiklerini ve Çağdaş Sucu’yu da içki içmek için oraya çağırdıklarını söyledikleri öğrenildi.
 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10