Arçelik’ten Koçak’a teşekkür ziyareti

Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki Toplu Sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından Arçelik fabrikası üyeleri Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak’ı makamÄ?

Çerkezköy 13.06.2013 20:50:00 0
Arçelik’ten Koçak’a teşekkür ziyareti

 Çerkezköy Haber – Türkiye Metal İşverenler Sendikası (MESS) arasında uzun süren pazarlıkların mutlu sonuçlanmasının ardından sendika üyeleri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Arçelik fabrikasında çalışan Metal sendikası üyesi yaklaşık 150 kişilik işçi grubu, önceki gün Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti. Saat 16.30’da gerçekleşen ziyarette Türk Metal Sendikası üyesi ve Arçelik çalışanı Sevay Serin günün anısına Koçak’a çiçek takdim etti.

 

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK”

Zor bire süreçten geçtiklerini ifade eden Koçak “Yaptığımız eylemlerle, basın açıklamalarıyla birlik ve beraberlik içinde bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bir şekilde emek ve mücadele olmadan kimse kimsenin hakkını vermiyor. Bunlar bizim alnımızın teri ve mücadelemizdi. Gerçekten bu süreçte herkesi memnun eden çok güzel bir sözleşme oldu” diye konuştu.
 

“AĞIZ TADI İLE YEMEYİ NASİP EYLESİN”

Birilerinin, kendilerini sosyal medyadan provoke etmeye çalıştığı ileri süren Koçak “Bizler provokeye gelmeyeceğiz. İnternetten bizleri eleştirenlere cevap vermeyeceğiz. Bizim yaptığımız sözleşmenin aynısını DİSK’e bağlı Birleşik Metal Sendikası da bugün imzaladı. Biz sadece Türk Metal Sendikası olarak değil metal işçilere de önderlik yapıyoruz. Biz imzalamadan ne devlet kurumları, ne özel sektör ne de sendikalar bizim üstümüze çıkamazlar. Yapılan sözleşmeleri sizlerle paylaştık. Süreçten beri adım adım sizlere bilgi verdik. Yaptığımız sözleşme sonucunda Allah o ücretleri ağız tadı ile yemeye nasip eylesin” dedi.
 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Türk Metal Sendikası olarak büyük mücadele verdiklerini ifade eden Koçak “İşte birlik ve beraberliğin gücü budur. Toplu paralarımızı aldık. Önümüzdeki günlerde de kalan paralarımızı alacağız. Allah herkese süreklilik iş versin, işimiz devamlı olsun. Sendika olarak amacımız Bağcıyı dövmek değil üzüm yemekti. Hakkımızı sonuna kadar aldık. Allaha şükür masada bir kuruşunu bırakmadık. Eğer bıraktık ise namerdiz. İçimize sinen bir sözleşme oldu. Herkese hayırlı olsun” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10