HFZ Lisesi’nde mezuniyet coşkusu

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nin, 13. Dönem mezunları için düzenlediği mezuniyet töreni önceki gün gerçekleştirildi. Programda konuşan Okul Müdürü İsmail Sayar, Hacı Fahri Zümbül Anadolu L

Çerkezköy 13.06.2013 21:07:00 0
HFZ Lisesi’nde mezuniyet coşkusu

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy’ün en başarılı okulları arasında yer alan Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde 13. Dönem mezunları, önceki gün düzenlenen mezuniyet töreni ile uğurlandı.

 

TÖREN DÜZENLENDİ

Önceki akşam saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
 

“DERNEK KURACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar yaptı. Okulun 13.dönem mezunlarını verdiğini söyleyen İsmail Sayar “Bizlere bu okulu kazandıran rahmetli Hacı Fahri Amcamızı rahmetle anıyoruz. Gerçekleşecek LYS sınavında öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz inşallah geçmiş dönemlerdeki gibi yüzde 98’leri yakalarlar. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan üniversitelerimizde öğrencilerimiz okuyor. Bu okullardan mezun olan öğrencilerimiz de çeşitli sektörlerde çalışıyor. 3 yıl önce Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi mezunları derneğini kurmaya çalışmıştık. Öğrencilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde bu derneği kurup mezun olan öğrencilerimizi bir çatı altında toplayacağız” dedi.
 

BAŞARININ ARKASINDA GÜVEN VE SEVGİ VAR

Öğrencilerin yakaladığı başarıda en büyük emeğin velilerin ve öğretmenlerin olduğunu belirten Sayar “Bu okuldan mezun olan öğrencilerimize on yıl sonra Çerkezköy’ü ileride siz yöneteceksiniz demiştim. Bakıyoruz mezun olan öğrencilerimizin bir çoğu derneklerde, siyasette yer alıyor. Bu başarının arkasında güven ve sevgi vardır. Bugün mezun olan öğrencilerimizi pilav gününde gördüğüm için çok mutluyum. Bugün bizlere pilav sponsoru olan Pera Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk’e, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya ve Mustafa Kozuva’ya, ismini sayamadığımız bir çok destekçimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

DERECELER AÇIKLANDI

Sayar’ın konuşmasının ardından okulda 20 yılı dolduran öğretmenler Firuze Ayla Özdemir, Çiğdem Banu Açıkyıldız, Muhammet Kasal, Şerife Çalışkan, İbrahim Korkmaz ve Necati Nuroğlu’na Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal tarafından plaket takdim edildi. Programda daha sonra ise yeni okul aile birliği tarafından eski okul aile birliği başkanları Nuray Güray, Aynur Öztürk ve Alaettin Demirbağ’a plaket verildi. Programın ilerleyen bölümlerinde Okul Müdür Yardımcısı Ercan Erdem tarafından dereceler açıklandı. 92.35 not ortalaması ile okul üçüncüsü olan 12 B sınıfı öğrencisi Fevzi Mehmet Kuyumcu’ya ödülünü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan verirken, 93.42 not ortalaması ile okul ikincisi olan 12-A sınıfı öğrencisi Ebru Altaş’a da ödülünü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal verdi.
 

KÜÇÜK ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

96.35 not ortalaması ile okul birincisi olan 12-A sınıfı öğrencisi Ömer Faruk Kuyumcu ise ödülünü Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden aldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk üçe giren öğrencileri küçük altınla ödüllendirdi. Ertem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada “Bugün aramızda olduğuna inandığımız ve bugün bizleri izlediğine inandığımız Hacı Fahri Zümbül’e Allah’tan rahmet diliyorum. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler yeni bir hayata başlayacaklar. Çerkezköy’ün en kaliteli ve en nitelikli okulundan mezun olmanın gururunu yaşıyorlar. Bundan sonraki yaşamlarında da burada göstermiş oldukları başarıyı tekrarlayacaklarını umuyorum” dedi.
 

VEFA BORÇLARINIZI UNUTMAYIN

Mezun öğrencilere hayatlarının bundan sonraki evresinde vefa borcu duyacakları 3 unsur olduğunu ifade eden Ertem “Birincisi güzide bir okuldan mezun olarak kaliteli okullarda okumanıza vesile olacak millete borcunuz vardır. Bu minnet borcunu hayatının sonuna kadar taşımanız gerekiyor. Bu sorumluluğu taşıyacağınıza sonuna kadar inanıyorum. Bu milletin birliğine, beraberliğine, ilerlemesine ve Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için elinizden ne geliyorsa göstermek sizin vefa borcunuzdur. İkincisi ise ailenize olan vefa borcunuzdur. Bugüne kadar sizleri yetiştiren ve bundan sonra da dualarıyla size destek olacak olan ailenize vefa borcunuzu unutmayın. Anne ve babanıza saygıda kusur etmeyeceğinize inanıyorum. Bir okulun müthiş bir eğitimci kadrosu vardır. Üçüncüsü de öğretmenlerinize ömrünüzün sonuna kadar hizmet olarak görüp unutmayınız. Bugün ilk üç dereceye giren iki erkek kardeşi yetiştiren anne ve babasına hürmetlerimi sunuyorum” dedi.
 

MEZUNİYET COŞKUSUNU YAŞADILAR

Üniversite sınavında ilk 2 bine girecek olan öğrencilere bu yıl da ödüller verileceğini belirten Ertem, tüm öğrencilere üniversite sınavında başarılar diledi.  Ödüllerin verilmesinin ardından programa sponsor olan Pera Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk’e okul yönetimi tarafından çiçek takdim edildi.  Programın ilerleyen bölümlerinde tek tek sahneye çıkan 209 öğrenci keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezun olmanın coşku ve heyecanını yaşarken, çocuklarının bu anını ölümsüzleştirmek için sıraya giren veliler de onların heyecan ve mutluluğuna ortak oldu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10