Gezin, oynayın ama çok kitap okuyun

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal 2012–2013 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada yaz tatiline giren öğrencileri kutladı. Öğretm

Çerkezköy 14.06.2013 23:21:00 0
Gezin, oynayın ama çok kitap okuyun

 Çerkezköy Haber – Geçtiğimiz yıl 17 Eylül’de başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılı dün sona erdi. Çerkezköy, Kapaklı, belde ve köylerde 2 bin 211’i okul öncesi, 7 bin 991’i lise öğrencisi, 12 bin 713’ü ortaokul öğrencisi ve 14 bin 468’i ilkokul öğrencisi olmak üzere toplam 37 bin 383 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal yaptığı açıklamada, 17 Eylül 2012 Pazartesi günü başlayan ve dün sona eren 2012–2013 Eğitim Öğretim yılı kapsamında karne alan bütün öğrencileri tebrik etti. 

 

BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DAHA GERİDE KALDI

2012–2013 eğitim-öğretim yılının tamamlandığını belirten Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, “İlk ve orta öğretim okullarımızda okuyan öğrencilerimiz karnelerini alarak tatile girdiler. 1 Temmuz tarihinden itibaren de öğretmenlerimiz tatil dönemine başlayacaklar” dedi. Öğrencilere de seslenen Zenginal, “Uzun bir eğitim-öğretim dönemi sonrası tatile girmenin sevincini yaşadığınızı biliyorum. Derslerinizde gösterdiğiniz başarılardan dolayı bir üst sınıfa geçtiniz veya okulunuzdan mezun oldunuz. Sizleri bu başarılarınızdan dolayı kutluyorum” dedi. Bazı öğrencilerin çok çalışmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı başarısız olmuş olabileceğine dikkat çeken Zenginal, “Bu başarısızlık dünyanın sonu değil. Bu öğrencilerimizin eksiklerini tamamlayarak başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 

ÇOK KİTAP OKUYUN

Öğrencilere tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri ve ders yılının vermiş olduğu yorgunluğu üzerlerinden atarken aynı zamanda gelecek öğretim yılına hazırlanmaları yönünde tavsiyede bulunan Ahmet Hamdi Zenginal, “Gezin, oynayın ama mutlaka çok kitap okuyun” dedi.
 

BAŞARISIZLIĞIN SEBEPLERİNİ ARAŞTIRIN

Velilerin, çocuklarının başarılarından dolayı gurur duyduğunu, başarısızlıklarında ise üzüldüklerini kaydeden Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, “Çocuklarımız için yapabileceğimiz en iyi şey, onları tanımaktır. Onların başarılı ve eksik yönlerini bilmek, geleceklerinin şekillenmesinde katkı sağlayacaktır” dedi. Velileri çocukların zayıf notları karşısında paniğe kapılmamaları konusunda uyaran Zenginal, “Başarısızlığın sebeplerini araştırın. Çocuğunuzla birlikte ortak çözümler arayın. Onlara güvenin, ilgi gösterin, onlara destek olun. Çocukları kaygılandıracak yaklaşımlardan kaçının” tavsiyelerinde bulundu.
 

VELİLERİN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Öğrencilerin başarısızlığının nedenini biraz da velilerin kendisinde aramak gerektiğini dile getiren Ahmet Hamdi Zenginal, “Çocuğunun okulunu sadece karneden karneye hatırlayan velilerin hiç mi suçu yok? Biraz da mantıklı yaklaşımla kendimizi de eleştirmeli ve buna göre çocuklara daha iyi davranmalıyız” ifadelerini kullandı. Öğretim yılı boyunca yaptıkları çalışmalardan ve öğrencilerin yetiştirilmesinde gösterdikleri gayretlerden dolayı bütün öğretmenleri kutlayan Zenginal, “Bütün öğretmen ve öğrencilerime sağlık ve mutluluklarla dolu iyi bir tatil diliyorum” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL          

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10