Hacı adaylarına seminer verilecek

Çerkezköy İlçe Müftülüğü, Çerkezköy ve Kapaklı’dan kutsal topraklara gidecek olan 72 hacı adayı için eğitim semineri düzenleyecek. Adayların hac görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine geti

Çerkezköy 14.06.2013 23:56:00 0
Hacı adaylarına seminer verilecek

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından, Çerkezköy ve Kapaklı’dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Hac Semineri düzenlenecek. 17 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan seminer 4 gün sürecek.

 

PAZARTESİ BAŞLAYACAK

Seminerle ilgili bilgi veren Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Fevzipaşa Mahallesi Bahçeli Camii’nde gerçekleştirilecek olan seminerin 4 gün boyunca 3’er saat şeklinde verileceğini söyledi. Hacı adaylarına hacla ilgili idari konular, beşeri münasebetler ve hac menasiki konularında Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin tarafından bilgiler verilecek. Ramazan Ayı'nın bitmesiyle İslam Alemi'nin bir ibadet mevsiminden çıktığını, ancak hac dönemi ile yeni bir ibadet mevsimine girildiğini söyleyen Mahmut Emin “Kurada isimleri çıkan hacı adayları büyük bir heyecan yaşıyor” dedi. 
 

HEM BEDEN HEM MALLA YAPILAN BİR İBADET

Müftü Mahmut Emin seminerde toplam 72 hacı adayının bilgilendirileceğini belirterek “Hac ibadetini yapabilmemiz için hem belli bir zenginliğimizin olması hem de sağlımızın iyi olması gerekmektedir. Hac hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Seminerde ağırlıklı olarak görüntüler eşliğinde Hac menasiki, beşeri münasebetleri ve idari konular işlenecek” dedi.
 
BAŞKAN KORKMAZ DA HAC YOLCUSU
Çerkezköy’den kutsal topraklara gidecek olan Hac kafilesinde Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve eşi Ragibe Korkmaz da yer alıyor. İşte Çerkezköy ve bölgeden kutsal topraklara gidecek olan 72 kişilik Hac kafilesinde yer alan diğer isimler: “İbrahim Zor, Hanife Zor, Mehmet Tanrıverdi, Semine Tanrıverdi, Hasan Güney, Mehmet Yeşil, Meliha Yeşil, Şükran Çakay, Osman Çakay, Sevgi Bıçkıcı, Ülviye Güler, Halis Karslı, Osan Yıldız, Emine Yıldız, Hasan Söner, Hatice Söner, Asker Mağda, Meleknaz Mağda, Zabir Arslan, Nurettin Dağ, Hazal Dağ, Nüsret Taş, Zeliha Taş, Halit Demirel, Münevver Demirel, Tayyar Atamer, Seher Atamer, Halit Kaya, İsmet Öner, İbrahim Ürkmez, Fatma Ürkmez, Ayser Şen, Recep Dubaz, Firdevs Dubaz, Ali Beyazsu, Kadriye Beyazsu, Mehmet Zafer Avcılar, Meryem Avcılar, Suzan Avcılar, İbrahim Emiroğlu, Kerime Emiroğlu, Meryem Emiroğlu, Nezahat Şerifoğlu, Hacer Atak, İzamettin Akın, Firdevs Akın, Şükrü Akın, Süleyman Özekçi, Ünal Erarslan, Tahsin Bektaş, Hatice Bektaş, Musa Yalçın, Şazimet Yalçın, Ayşe Yalçın, Emine Durbak, Bekir Öztürk, Rükiye Öztürk, Seyithan Yaraşır, Nimet Yaraşır, Naim Avcı, Nedim Avcı, Gülpaşa Avcı, Kudret Gülbulak, Sabri Dursun, Fatma Dursun, Nahice Cığal, İlyas Yahşi, Ayşe Yahşi, Zafer Aydın ve Göknur Aydın.”   
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10