Beni Ergün Penbe yapan Galatasaray’dır

Tekniği ve futbola uygun fiziği ile Galatasaray'ın bu güne kadar kazandığı başarılarda önemli bir rol oynayan, çok az sakatlanmasından dolayı takım arkadaşları tarafından 'Kemik' lakabını alan Tü

17.06.2013 20:05:00 0
Beni Ergün Penbe yapan Galatasaray’dır

 Çerkezköy Haber - Galatasaray’ın 2000 yılında UEFA kupasını kazanmasında, Türk milli futbol takımının 2002 Dünya kupasında Dünya üçüncülüğünü elde etmesinde katkısı büyük olan, soğukkanlılığı ve efendiliği ile futbol dünyasında ender futbolcularından birisi olan Ergün Penbe Veliköy’e ziyaret gerçekleştirdi.

 

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI

Futbola Kilimlispor’da başlayan, 1992-1994 yılları arasında Gençlerbirliği’nde top koşturduktan sonra 1994 yılında Galatasaray’a transfer olan oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran Galatasaray’ın 2000 Uefa Kupası kazandığı kadrosunun temel taşlarından olan Ergün Penbe Veliköy Beldesi ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.
 

“TÜRK FUTBOLU BÜYÜK YARA ALIR”

Basın mensuplarının “ Geçtiğimiz hafta UEFA Disiplin Kurulu ' na sevk edilen Fenerbahçe ve Beşiktaş ' ın durumları hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusunu cevaplayan Penbe” Türk futbolunda son dönemlerde inanılmaz kara bulutlar dönüyor. Geçtiğimiz sezonlarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın Avrupa'da yakaladığı başarılar biraz Türk milleti adına iyi oldu. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA’dan ceza alırsa Türkiye Federasyonu büyük bir ara yalır” diye konuştu.
 

“NEDEN OLMASIN”

“İlerleyen yıllarda Milli Takımın çeşitli kademelerinde yer almak istermisiniz? “ sorusuna tabiî ki evet diyerek cevaplayan Penbe “ İlk teknik direktörlük tecrübemi 2008-2009 yılında Süper Ligde Hacettepespor ile yaşadım. 2009-2010 sezonunun 2.yarısında Bank Asya 1.lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nu çalıştırdım. 2010-11 sezonu için 1. Lig  ekiplerinden  Kartalspor ile anlaştım, fakat Aralık 2010’da istifamı yönetime sunarak takımdan ayrıldım. 2010-2011 sezonu ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor ile sezon sonuna kadar anlaştım. Geçtiğimiz sezon ise memleketimizin takımı olan Giresunspor ile sezonu tamamladım. Milli Takım’a gelince de her türlü teklife açığım. Biz futbolculuğu bıraktıktan sonra alttan kademeden antrenörlüğe başladık. Yavaş yavaş bu merdivenleri üste doğru çıkmaya çalışıyoruz. Bazı Teknik Direktörler gibi şanslı olamıyorsunuz. İleride de milli takımın teknik heyetinde yer almak istiyorum. Galatasaray’da eski futbolcu arkadaşlarımız Hagi, Bülent teknik direktör olarak hizmet ettiler. İleride kendimi çok geliştirerek Galatasaray’ın teknik ekibinde yer almak isterim. Neyin ne olacağı tam belli değildir ” diye konuştu.
 

“KULÜBE DEĞİL, ŞAHISLARA KIRGINIM”

Galatasaray’dan sözleşmesi bittiği için 2006-2007 sezonu sonunda ayrıldığını, kimseye dargın olmadığını söylese de yıllardır hizmet ettiği kulübünden böylesine ayrılmanın kendisini üzdüğünü belirten Penbe “ 13 yıl boyunca Galatasaray forması altında ter döktüm. O sezon sözleşmesinin uzatılmaması nedeniyle serbest kaldım ve Gaziantepspor ile anlaştım. Benim kulübe bir kırgınlığım yoktur. Sadece şahıslara vardır. Beni Ergün Penbe yapan Galatasaray’dır. Diğer liglerde 40 yaşına kadar futbolcular oynuyorlar. Bende o zamanlar bir yıl daha futbol oynamak istedim. Ancak o jenerasyonun içinde bana yaşlı muamelesi yaptılar. Bu beni gerçekten üzdü. Benim bir yıl daha futbol oynayacağımı söylememe rağmen jübile teklif ettiler” dedi.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10