Kabe maketi ile hac semineri

Kutsal topraklara gidecek olan 72 hacı adayı için Çerkezköy Müftülüğü tarafından hac görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmeleri için seminer düzenlendi. Dün başlayan seminer 4 gün boyunca

Çerkezköy 17.06.2013 20:15:00 0
Kabe maketi ile hac semineri

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği Hac Semineri başladı.

 

HAC SEMİNERLERİ BAŞLADI

Fevzipaşa Mahallesi Bahçeli Camii’nde verilmeye başlanan seminer Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ramazan Ayı'nın bitmesiyle İslam Alemi'nin bir ibadet mevsiminden çıkacağını, ancak hac dönemi ile yeni bir ibadet mevsimine gireceğini söyleyen Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, hacla ilgili idari konular, beşeri münasebetler ve hac menasıkı konularında hacı adaylarına bilgiler verdi.
 

MÜFTÜ EMİN BİLGİLENDİRDİ

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin hac ibadetinin yapılabilmesi için belli bir zenginliğe sahip olunması ve sağlık şartlarının yerinde olması gerektiğini belirterek, “Hac hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Seminerde ağırlıklı olarak görüntüler eşliğinde hac menasıkı, beşeri münasebetleri ve idari konular işleyeceğiz” bilgisini verdi.
 

4 GÜN SÜRECEK

İlçe Müftüsü Mahmut Emin, seminerde hacı adaylarının sorularını da cevaplandırdı. “Haccın önemi, hacda beşeri ilişkiler, hac menasıkı (Haccın tatbiki uygulanışı, İhram, Tavaf, Say), hacca aykırı davranışlar ve cezaları, haccın farzları, haccın vacipleri, ayniyat, beslenme, servis hizmetleri ve kurban” konularının işleneceği seminer 4 gün sürecek.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10