İzinsiz asılan afiş ve pankartlar toplanıyor

İlçenin hemen her yerinde görüntü kirliliğine neden olan ve izinsiz asılan afiş, el ilanları ve pankartlar, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplanıyor. Vatandaşlardan bu konuda de

Çerkezköy 17.06.2013 20:27:00 0
İzinsiz asılan afiş ve pankartlar toplanıyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde duvarlara veya direklere izinsiz asılan afiş, el ilanları ve pankartları topluyor.

 

ÇEVRE KİRLİĞİNE NEDEN OLUYOR

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, otobüs durakları, elektrik direkleri ve çöp konteynerlerine izinsiz asılan afişler ve bazı firmalarca dağıtılan el ilanlarına yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Ekipler, tespit edilen afişleri toplarken, izinsiz broşür dağıtımı yaptıran iş yerlerinin sorumlularına da uyarılarda bulunuyor. Afişlerin çevre ve görüntü kirliğine yol açtığını ifade eden Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez, kurallara uymayanlara para cezası vereceklerini belirterek, “Belediyeden izin alınmış olsalar bile bu tür ilanları vatandaşların evleri ve iş yerlerine bırakmak, kaldırımlarda dağıtmak çevre kirliğine neden oluyor” dedi.
 

GEREKLİ YAPTIRIMLAR DERHAL UYGULANACAKTIR

Harç ve rüsumları yatırılmamış veya belirlenen yerler dışına asılmış afişleri de topladıklarını söyleyen Yusuf Kenan Erez, sorumlular hakkında kanuni işlem yaptıklarını sözlerine ekledi. Erez, "Belirlenen bölgeler dışında afiş, pankart ve benzeri duyuruların asılması engellenecek, asmak isteyenlere caydırıcı yaptırımlar uygulanacaktır. Vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Duydukları, gördükleri ve yaşadıkları olumsuzlukları bize bildirmeleri durumunda gerekli önlemler alınacak ve yaptırımlar derhal uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10