Altın piyasası hareketlendi

Çerkezköy’de faaliyet gösteren kuyumcu esnafı yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonun açılması ile birlikte altın piyasasının hareketli günler yaşadığını ifade ediyor. ÇerkezköylÃ?

Çerkezköy 18.06.2013 20:08:00 0
Altın piyasası hareketlendi

 Çerkezköy Haber - Altın piyasası ile ilgili değerlendirmede bulunan Çerkezköylü kuyumcular, altının en güvenilir yatırım aracı olduğunu söyledi.

 

ÇEYREK ALTINA İLGİ ARTTI

Atatürk Caddesi’nde faaliyet gösteren kuyumculardan Seçkin Kuyumculuk satış temsilcileri Hakan Balseven ve Doğukan Kurt, altın piyasasının yaz aylarının gelmesiyle birlikte hareketlilik kazandığını ifade etti. Bahse konu hareketlilikte fiyatların geçen yıla oranla daha düşük olmasının da etkisinin olduğunu dile getiren satış temsilcileri, “Özellikle fiyatların düşük olması nedeniyle insanlar düğünlerde takı olarak çeyrek altını tercih ediyor” dedi. Piyasadaki hareketliliğin yaz aylarına kadar devam etmesini beklediklerini söyleyen Balseven ve Kurt, “Yılın son çeyreğinde altın fiyatlarında yükselme bekliyoruz. Şu anda çeyrek altın 138-142 TL, Cumhuriyet Altını 560-570 TL ve 22 Ayar altının gramı ise 75-80 TL’den alıcı buluyor” ifadelerini kullandı.
 

ALTINA YATIRIM YAPANLAR HER ZAMAN KAZANÇLI ÇIKAR

Yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın piyasasında yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını ifade eden Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın, “Fiyatların düşük olması da altına olan talebi arttırdı. Bugüne kadarki göstergelere bakıldığında altına yatırım yapanların her zaman kazançlı çıktığını görüyoruz. Altına yatırım riskli bir yatırım olmadığı gibi aynı zamanda da kazançlı bir yatırımdır” dedi. Çeyrek altın fiyatının 140 TL’den başladığını söyleyen Murat Narçın, “Cumhuriyet Altını 570 TL, 22 Ayar altının gram fiyatı ise 81 TL’dir” dedi.  
 

CUMHURİYET ALTINI 570–580 TL’DEN ALICI BULUYOR

Altın fiyatlarının son birkaç aydır aynı seviyede seyrettiğini belirten Atatürk Caddesi kuyumcu esnafından Turkuaz Kuyumculuk sahibi Nedim Yılancı, “Bu saatten sonra altın piyasasında ani bir düşüş ya da yükselişin yaşanacağını düşünmüyorum” dedi. Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte fiyatların da düşük olmasının etkisiyle altına olan ilginin arttığını kaydeden Nedim Yılancı, “Herkes çok iyi bilmelidir ki altın yatırımcılar için her zaman en güvenilir liman olmaya devam edecektir” dedi. Çeyrek altının 140–145 TL’den alıcı bulduğunu söyleyen Yılancı, “Cumhuriyet Altını 570–580 TL arasında değişiyor. 22 Ayar altının gram fiyatı ise 82 TL’dir” ifadelerini kullandı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10