1.Uluslararası Tekvando Şenliği yapıldı

İpsala Kaymakamlığı ve İpsala Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 1.Uluslararası Tekvando Şenliği 22 Haziran Cumartesi günü saat 11.00–17.00 arasında İpsala Kapalı Spor Salon

25.06.2013 00:16:00 0
1.Uluslararası Tekvando Şenliği yapıldı

 Tekvando Şenliğine, Edirne Merkez ve ilçelerinden gelen tekvando ekipleri, Kırklareli’nden gelen tekvando ekipleri, İpsala tekvando ekibi ve Yunanistan’dan gelen ekipler katıldı.


BİR GÜZELLİĞİ DAHA BİRLİKTE YAŞIYORUZ
1.Uluslararası Tekvando Şenliği’nin açılış konuşmasını yapan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, “Güzel İlçemiz İpsala bugün bir güzelliği daha sizlerle birlikte yaşıyor. Bilmiyorum farkında mıyız? Her gün ilçemizde güzel etkinlikler yapılıyor. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini algılamak, o uygarlık düzeyine ulaşmak için batıya açılan bir kapı olan İpsala ilçemizde her gün batıda var olan ama kendi insanımızın da hedeflediği çağdaş yaşam biçimi etkinliklerini ilçemizde hayata geçirmeye büyük özen gösteriyoruz. Bugün güzel ilçemizde uluslararası boyutta bir şenlik düzenliyoruz. Bu şenlik, en değerli varlığımız olan, geleceğimiz olan sevgili gençlerimizin ve çocuklarımızın, üç ülke insanının kaynaşması, kardeşliği, barışı simgelediği en güzel etkinliklerden bir tanesidir. Bu çerçevede 1. Uluslararası İpsala Tekvando Şenliği’ne hepiniz hoş geldiniz” dedi.

ÖNEMLİ BİR SPOR DALI
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, “En değerli varlıklarımız çocuklarımız için her türlü sıkıntı ve sevinci paylaşmak adına kilometrelerce uzaktan gelen anneler babalar! Burada bir tek amacımız, hedefimiz var. O da, sevgili gençlerimizin, yavrularımızın yarın ki hayata hazırlanmalarında sağlıklı birer birey olarak yaşama katkı sağlamaktır. Tekvando, belki bir gösteri sanatı açısından düşündüğümüz zaman gençlerin gelişmesinde çok büyük etkinliği olan spor dalıdır. Ama kendi açılarından değerlendirdiğimizde önemli bir spor dalıdır” dedi.

SUYUN ÖTE YAKASININ KARDEŞLİĞİ
Tekvando sporunun bazen istenmese de art amaçlar için kullanılabildiğini ifade eden Karagöz, “İnanıyorum ki, bu pırıl pırıl gençler tekvandoyu uluslararası boyutta bir kardeşlik, bir sevgi, birlikte yaşama, birlikte değer verme ve birlikte üretme anlayışı içinde yapıyorlar. Bugün, şu salonda komşumuz, suyun öte yakası dediğimiz Batı Trakya’dan, komşu ülkemiz Yunanistan’dan gelen kardeşlerimiz, hocalarımız ve sporcularımızın dışında anne ve babalar da burada. Onlara bir kez daha hoş geldiniz diyor, suyun öte yakasının kardeşliğini, dostluğunu geliştirmede bu tür etkinliklerin çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Bugün, Bulgaristan’dan da kardeşlerimiz, dostlarımız geleceklerdi. Ama Edirne Gümrüğü’nde çıkan bir sorundan ötürü şuana kadar ilçemize gelemediler. Her an gelebilirler, gelmeleri içinde gerekli girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

PLAKET VERDİ
Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, konuşmasının sonunda sporculara başarılar dileyerek, bu etkinliğin gelecek yıllarda İpsala, Yunanistan, Bulgaristan da devam etmesini diledi. Belediye Başkanı Mehmet Karagöz daha sonra, etkinliğe katılan takımların temsilcilerine plaket verdi.
İpsala Belediye Başkanlığı olarak Kaymakamlık ile işbirliği yaptıklarını, bu tür etkinlikleri her yıl, her fırsatta düzenlemeyi kendilerine ilke edindiklerini söyleyen Karagöz, “Özellikle İpsalalı hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum; farkında mısınız, İpsala her gün ayrı bir boyutta gelişmeye doğru yöneliyor” dedi. Yunanistan İskeçe Tekvando Ekibinin Antrenörü Andreas Chiristidis de Karagöz’e günün anısına tablo ve plaket verdi.

MÜSABAKALAR NEFES KESTİ
Tekvando Şenliği, Kırklareli Tekvando ekibinin gösterisiyle başladı, ardından etkinliğe katılan ekiplerin müsabakalarıyla devam etti. Tekvando Şenliği sonunda ekiplere madalya ve sertifikalarını veren İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz kısa bir konuşma yaptı. Gürbüz, etkinliğe katılan sporcu ve izleyicilere hoş geldiniz diyerek şunları kaydetti: ”Bildiğiniz gibi, bütün Uzakdoğu sporları sadece bir spor olmaktan öte aynı zamanda bir disiplindir. Çocuklara her türlü hayatlarında bütün kararları alırlarken disiplinli olmalarını da sağlarlar, erdemi aşılarlar. Ben, bu güzel sporu İpsala’mızda, Enez’imizde, Keşan’ımızda, Edirne’mizde yayılmasını sağlayan değerli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu programda sadece Türkiye yok, Yunanistan ve Bulgaristan’dan da misafirlerimiz de var. Bugün, özellikle Yunanistan’dan gelen misafirlerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu sporlar aracılığıyla, sporun gerçekten dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu da bir kere daha hatırlıyoruz. Ben, programın böyle güzel bir şekilde başlayıp, bitmesinde emeği geçen başta Halk Eğitimi Merkezimize ve emeği geçen diğer bütün antrenörlerimize, hakemlerimize teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” Yunanistan İskeçe Tekvando Ekibinin Antrenörü Andreas Chiristidis, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e günün anısına tablo ve plaket verdi. 1.Uluslararası Tekvando Şenliği, ekiplerin toplu fotoğraf çekilmeleriyle son buldu.

Haber Merkezi

0282 726 91 91
0282 747 65 10