Gebe düvelerin sahipleri kura ile belirlendi

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce, Malkara’da S.S.Balabancık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve S.S.Yör?

Tekirdağ 26.06.2013 00:27:00 0
Gebe düvelerin sahipleri kura ile belirlendi

 360 DÜVE VERİLECEK

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Malkara Şubesinde, kooperatif yönetim kurulu üyeleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Birlik AR-GE Müdürü Mühendis Murat Keser ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personelleri Mühendis Mehmet Akşin ve Mühendis Gürkan Tokgöz'ün katılımı ile 360 adet gebe düve kooperatiflere 180'er adet verilmek üzere kura çekimleri yapıldı.
 

7 YILDA GERİ ÖDENECEK

Birlik Şubesindeki kura çekiminden sonra Yörücek ve Balabancık Köylerine gidilerek projeden faydalanacak ortaklara 6'şar adet gebe düve olmak üzere kura çekimleri yaptırıldı. Bakanlık kredisi ile alınan holstein ırkı gebe düveler adeti 5 bin TL'den Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği San.Tic.Ltd.Şti tarafından temin edilerek, kooperatif başına 900 bin kredi tahsisi gerçekleştirilecek. Kredi yüzde 3 faiz ile birinci yıl ödemesiz ikinci yıl sadece faiz ödemeli geri kalan beş yıl, faiz + anapara olmak üzere geri ödemesi olacak.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10