Ekmekte yeni dönem başladı

Ekmekte yeni uygulama 1 Temmuz’da başladı. Ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören düzenleme yürürlüğe girdi. Yeni tebliğ kapsamında istenilen kriterlerde ekmekl

1.07.2013 21:52:00 0
Ekmekte yeni dönem başladı
 AMAÇ DOĞALA YAKIN BESLENMEYİ SAĞLAMAK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker, ekmekteki yeni düzenlemeye ilişkin amaçlarının toplumun daha sağlıklı, daha yüksek standartta ve daha doğala yakın beslenmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Eker, kanun çıkardıklarını, yönetmelik ve tebliğ değiştirdiklerini anımsarak, “Şimdi en kapsamlı bir uygulama tebliği çıkardık” dedi. Amaçlarının toplumun daha sağlıklı, daha yüksek standartta, daha doğala yakın beslenmesini sağlamak olduğunu ifade eden Eker, “Dünyanın her yerinde, raf ömrünü uzatmak, kıvamını artırmak, tatlandırmak, aroma vermek gibi amaçlarla gıda sanayi ürünlerire katkı maddeleri konuluyor. Bunlar, Dünya Sağlık Örgütü, BM Gıda Tarım Teşkilatı'nın izin verdiği, Gıda Kodeksi'nde de yer alan katkılardır. Ama biz daha doğal olsun, bu katkıları olabildiğince azaltalım dedik ve bunun üzerine bir çalışma yaptık” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10