Aile hekimliğinde randevu dönemi

Aile hekimliğinde randevu uygulaması dün başladı. Muayene için sıra beklemek istemeyen hastalar telefonla ya da internet üzerinden randevu alabilecek. Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, yaptıÄ

Çerkezköy 1.07.2013 21:55:00 0
Aile hekimliğinde randevu dönemi
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak dün saat 14.00’da İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada, aile hekimliklerinin de hastaneler gibi randevu sistemi ile çalışmaya başladığını belirti.  
 
UYGULAMA 1 TEMMUZ’DA BAŞLADI
1 Temmuz’dan itibaren hastaların sadece hastane başvuruları için değil aynı zamanda aile hekimleri için de internetten ya da telefonla randevu alabileceğini ifade eden Olcay Palak, hastaların aile hekimlerinden randevularını telefonla "Alo 182 Çağrı Merkezi", internet ortamında "www. hastanerandevu.gov.tr" adresi, mobil cihazlarla ise "Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması" ile alabileceğini kaydetti. Palak, “Herhangi bir zorunluluk yok ama randevuyla gidilirse vatandaşlarımız beklemeden aile hekimine muayene olabilir” dedi.
 
47 AİLE HEKİMİ HİZMET VERİYOR
Akıllı telefonlara uygun program yüklendiği takdirde randevunun çok kısa sürede alınabileceğini, bunun için gereken sistemin kurulduğunu söyleyen Olcay Palak, “Çerkezköy ilçe merkezinde 20, Kapaklı’da 17, Kızılpınar’da 4, Karaağaç’ta 4 ve Veliköy’de de 2 olmak üzere İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 47 aile hekimimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor” dedi. Kızılpınar’da görev yapan 4 aile hekiminin aynı zamanda Yanıkağıl, Bahçeağıl, Uzunhacı ve Karlıköy’de gezici hizmet verdiğini anımsatan Palak, Kapaklı’daki 17 aile hekiminden birinin de Pınarça Köyü’nde gezici hizmet verdiğini ifade etti.
 
GEREKLİ BAŞVURUYU YAPTIK
Mevcut durumda bir aile hekiminin ortalama 4 bin vatandaştan sorumlu olduğunu kaydeden İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, “İhtiyaç olması nedeni ile 2 aile sağlık hekimliği açılması için Nisan Ayı’nda gerekli başvuruyu yaptık. Talebimizin onaylanması ve gerekli atamaların yapılmasının ardından biri Bağlık Mahallesi, bir diğeri de Kızılpınar’da olmak üzere iki aile sağlık merkezi daha ilçemizde faaliyet gösterecek” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10