Çetinkaya’yla 3 yıl daha

Çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile geçtiğimiz hafta yapılamayan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin 3. Olağan Kongresi, dün çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi. Kongrede Ã

Çerkezköy 2.07.2013 21:35:00 0
Çetinkaya’yla 3 yıl daha
 Çerkezköy Haber - Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin dün saat 12.00’da gerçekleştirdiği 3. Olağan Kongre'ye tek liste ile gidilirken, üyeler mevcut Başkan Hayrettin Çetinkaya ile yola devam dedi.
 
DİVAN OLUŞTURULDU
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin kongresi Divan Kurulu’nun oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığı'na Türkiye Sakatlar Derneği Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Ahmet Gürlevik, Divan Başkan Vekilliği'ne CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ertürk ve Saymanlığa da Dernek Üyesi Hacı Salih Derin’in seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kongrede daha sonra Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından Faaliyet ve Denetleme Raporları okundu. Yapılan oylamada raporlar oy birliği ile kabul edildi.
 
TAHMİNİ BÜTÇE 65 BİN TL
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin önümüzdeki 3 yıllık bütçesi 65 bin TL olarak öngörülürken, toplantıda tahmini bütçe de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından seçime geçildi. Mevcut Başkan Hayrettin Çetinkaya'nın tek liste ile girdiği seçimde, yönetim, denetleme ve disiplin kurulunda yer alacak asil ve yedek isimler üyelere tek tek okundu. Yapılan oylamanın ardından üyeler, Hayrettin Çetinkaya’nın 3 yıl daha Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı görevini yürütmesine oybirliği ile karar verdi.
 
İŞTE YENİ YÖNETİM
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin Hayrettin Çetinkaya Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu'nda Sakine Arslan, Halil Dabanlı, Meral Dağaşan, Şengül Cıvan, Hülya Metin ve Oğuz Gökdemir yer aldı. Derneğin Denetleme Kurulu'nda Celal Vural, Aydoğan Şeker ve Gönül Tecmen, Disiplin Kurulu'nda ise İlhan Güven, Bilge Mardin, Ayşe Taşan, M.Ali Pıtırlı ve Feyzullah Göçemen yer aldı.
 
ALLAH HER YERE BÖYLE BAŞKANLAR NASİP ETSİN
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin 3. Olağan Kongresine CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ve AKP İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada, engelliler için yapılan hizmetlerin lütuf değil bir borç anlayışı ile yapıldığının altını çizen Alaettin Demirbağ, “Engelli vatandaşlarımız için ne yapsak azdır. Sizleri engelsiz yaşatabilmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya'nın çalışmalarının örnek teşkil ettiğini dile getiren Demirbağ, “Allah her yere Ali Ertem ve Hayrettin Çetinkaya gibi başkanlar nasip etsin” temennisinde bulundu.
 
AMACIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL
Görevde oldukları sürece güzel çalışmalara imza attıklarını kaydeden Hayrettin Çetinkaya da, engelli bireyler için yapılan hizmetlerin devamının geleceğini belirtti. Yeni yapılan Çerkezköy Engelliler Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi ile birlikte engellilerin hiçbir sıkıntısının kalmadığını vurgulayan Çetinkaya, “Bu projemiz Türkiye’de bir ilktir. Binamızın içini daha da dolduracağız. Şu an havuzumuz, spor salonumuz var. Bir engellinin ne ihtiyacı varsa bu binamızda düşünüldü. Dükkandan gelen gelirle de masraflarımızın bir kısmını karşılayabileceğiz. Ayrıca İŞKUR'la ortak projeler yapacağız. Bunların dışında, Türkiye'de bir ilk olan, kimsesiz engellilerin kalabileceği yaşam evimiz de binamızda mevcut. Amacımız para kazanmak değil, yaptığımız çalışmalarla engellileri anlatmak, onların yaşamını kolaylaştırmaktır” diye konuştu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10