İtfaiyecilik ve İş Sağlığı Merkezi kuruluyor

Veliköy Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenmeye hak kazanan proje kapsamında Veliköy’de NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu İtfaiy

Çerkezköy 2.07.2013 21:36:00 0
İtfaiyecilik ve İş Sağlığı Merkezi kuruluyor
 SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Dün saat 15.30’da makamında açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, projenin sözleşmesinin imzalandığını ifade etti. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy Belediyesi'nin tahsis ettiği 4 bin metre kare alan üzerinde kurulması planlanan Eğitim Merkezi’nin, Trakya Bölgesinde ilk olacağını ifade etti.
 
1 YIL İÇİNDE FAALİYETE GEÇECEK
Belindır, “NKÜ ile Veliköy Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği bu proje, Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 370 bin TL hibe alacak. Bölge belediye itfaiyelerine de hizmet verecek olan merkezde yangın kulesi, 125 metrekare su havuzu, 2 baraka, pentatlon sahası, itfaiyecilik işçi sağlığı alanları ve 2 kule olacak. Belediye olarak arsa tahsisini yaptıklarını ve bundan sonraki sürecin Namık Kemal Üniversitesi tarafından takip edileceğini söyleyen Başkan Belindir, “Bu proje Namık kemal Üniversitesi’ne tahsis ettiğimiz 17 dönümlük alanın içinde 4 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. Saha eğitimleri burada verilecek” diye konuştu. Belindir merkezin bir yıl içinde tamamlanarak faaliyete geçirileceğini söyledi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10