Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı başladı

Hayrabolu Belediye Başkanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan protokol kapsamında Hayrabolu “Atık Su Arıtma Tesisi” inşaatına başlandı.

Hayrabolu 5.07.2013 23:24:00 0
Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı başladı
 ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Tesisle ilgili bilgi veren Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem “Çıkrıkçı Köyü güzergahında yapılacak Atık Su Arıtma Tesisi inşaatına başlandı. 1053 Sayılı Belediye Teşkilatı Olan Yerleşim Yerlerine İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Hakkındaki Kanunun 10. maddesi gereğince Ergene Havzası Koruma Eylem Planında yer alan Hayrabolu Belediyesine ait Atık Su Arıtma Tesisi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yaptırılacak” dedi.

30 YILDA ÖDENECEK
İnşaatın maliyet bedelinin 30 yıl içerisinde 30 eşit taksitte Devlet Su İşleri’ne ödeneceğini ifade eden İrtem “Bir büyük projeyi daha Hayrabolu’muza kazandırmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Uzun süren bürokratik uğraşlar, kamulaştırma çalışmalarından sonra DSİ ile yaptığımız protokol ile ihalesi gerçekleştirilen Atık Su Arıtma Tesisimizin de inşaatına başladık. Bir yıl içerisinde tamamlanacak tesisimiz ile ilçemizin kanalizasyon atıkları bu tesisimizde arıtıldıktan sonra Ergene’ye tertemiz bir şekilde salınacak.” dedi. İrtem “Atık su arıtma tesisinin inşaatı devam eden kanalizasyon inşaatıyla entegre olacak. Yüklenici firma şantiyesini ilçeye kurdu. Çalışmalar aralıksız devam edecek” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10