Mahallelinin ‘kum ocağı’ isyanı

Fatih Mahallesi’ndeki Mevlana İlk ve Orta Okulu yakınında bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait kum deposu, mahalleliyi rahatsız ediyor.

Çerkezköy 17.07.2013 23:24:00 0
Mahallelinin ‘kum ocağı’ isyanı
 BALKON KAPILARINI AÇAMIYORUZ
Fatih Mahallesi Gürsel ve Ateş Sokak üzerinde bulunan arazi, bir süre önce belediye tarafından depo haline getirildi. Depo haline getirilen alanda belediyeye ait çöp arabasının yanı sıra belediyeye ait kamyonlarla birlikte sivil kamyonların da moloz döktüğünü belirten mahalle sakinleri, bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Mahalle sakinlerinden Nazmi Baydar dökülen molozlardan rahatsız olduklarını ve toz toprak nedeniyle balkon kapılarını açamadıklarını belirterek “Bu deponun en kısa zamanda kalkmasını istiyoruz. Bu deponun burada olmasından dolayı da geceleri de hayli rahatsızız” dedi.

HERHANGİ BİR ÖNLEM ALINMADI
Mahalle sakinlerinden Muhammet Özdoruk ise; “Yaklaşık 5 aydır burada çevre düzenlemesi adı altında kum deposu olarak kullanılan bu alanda geceleri kimliği belirsiz kişilerin ve araçların görülmesi bizleri rahatsız ediyor. Bununla ilgili defalarca yazılı olarak gerekli makamlara başvurmamıza rağmen herhangi bir önlem alınmadı. En kısa zamanda bu konuda gerekenin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

KİMLİĞİ BELİRSİZ İNSANLAR GELİYOR
Mahalle sakinlerinden Dilek Polat Naz ise; “Biz bütün mahalleli olarak mahallemizde bulunan kum ocağından rahatsızız. Bu kum ocağına sürekli olarak malzeme kum toprak taşınıyor ve bizim mahallemiz beton yol olduğundan aşırı derecede toz oluyor. Balkonlarımıza çıkamıyoruz, çamaşırlarımızı asamıyoruz. Bebeklerimiz var havalar sıcak camlarımızı kapılarımızı açamıyoruz. Kum ocağına geceleri kimlikleri belirsiz insanlar gelip içki içiyorlar alkol alıyorlar uygunsuz hareketlerde bulunuyorlar” dedi.

BİRKAÇ AYA KADAR KAPANACAK
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri de “Fatih Mahallesi’ndeki kum ocağını biz en fazla eylül ayına kadar temizlemiş olacağız. Kum ocağının yerini spor alanı ve yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. Bu konuda orada yaşayan vatandaşlarımız bize yazılı olarak başvuruda bulundular. Biz belediye olarak gerekli önlemleri alacağız. Şu anda sadece mevcut stoklarımızı eritmeye çalışıyoruz. Stoklarımız bitince bu depo kapanacak. Namık Kemal Bulvarı arkasında yeni depo açtık orayla çalışacağız. 1-2 aya kadar Fatih Mahallesi’ndeki kum ocağını tamamen temizleyip yeşillendirip ve spor alanı yapacağız” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10