MHP, birlik ve beraberliğin çimentosudur

MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün iftar yemeği düzenlendi. Dekor Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde yaklaşık 2 bin kişi aynı sofrada bir araya gelerek oruçlarÄ?

Çerkezköy 21.07.2013 22:48:00 0
MHP, birlik ve beraberliğin çimentosudur
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de yaklaşık 2 bin kişi önceki akşam MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Dekor Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
BU KIVILCIM TÜM TRAKYA’YA YAYILACAK
Hüseyin Akın tarafından okunan yemek duasının ardından konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, “Kıtlık çekerek, sıkıntılar içinde Doğu Türkistan’da ve diğer bölgelerde oruç tutmaya çalışan kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesini umut ediyoruz” dedi. MHP olarak bin yıllık kardeşliğin ilkelerinden taviz vermediklerini söyleyen Önsel “İnsanlarımızın hassas sinir uçları ile oynayan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Seçimlere titizlikle hazırlanıyoruz. Çerkezköy’e 3 hilalli bayrağımızı asacağız. Herkese eşit mesafede olan ve her zaman görevinin başında olan bir yönetimle geleceğiz. Projeler ile geliyoruz. Bizim projelerimiz dönemlik değil ömürlük olacak. Çerkezköy’den başlayacak olan bu kıvılcım tüm Trakya’ya yayılacak” dedi.
 
ALLAH’A HAVALE EDİYORUM
Ramazan ayı sonuna kadar sokak iftarları düzenleyeceklerini söyleyen Önsel, tüm vatandaşları düzenleyecekleri sokak iftarlarına davet etti. Programda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya da “Biz birçok sıkıntıya rağmen orucumuzu açabiliyoruz. Ama müslüman kardeşlerimiz, soydaşlarımız bu imkanlardan mahrum. Doğu Türkistan’da, Afganistan’da, Irak’ta, Kerkük’te, Suriye’de zor şartlar altında ibadetlerini yerine getirmeye çalışan soydaşlarımıza Allah yardım etsin. Onların bu sıkıntılarına kayıtsız kalanları da Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANINA YAKIŞMIYOR
11 yıldır Ak Parti’nin iktidarda olduğunu anımsatan Kaya “11 yıl, ekonomik, siyasal sıkıntılar, bin yıllık kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin tehlikelerle karşı karşıya kaldığı bir süreç oldu. Her konuşmasında toplumu kamplara ayıran, toplumunönemli bir kesimini ötekileştiren, bunları yaparken de yalan konuşan bir başbakan var. Bu, Türkiye Cumhuriyeti başbakanına yakışmıyor” dedi.
 
TERÖR ÖRGÜTÜ MUHATAP ALINIYOR
Geçtiğimiz günlerde şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen başbakanın ‘Şehitlerimiz rahat uyusun. Biz onları azap içinde bırakacak hiçbir eylemin içinde olmayız’ dediğini söyleyen Atila Kaya “Bu gerçekten böyle mi? Bize göre ihanet süreci olan, bölünme ve parçalanmaya sebep olacak bir süreç başlattılar. Bunu barış süreci olarak anlatıyorlar. 1984’te Eruh ve Şemdinli’deki baskınlarla başlayan, binlerce asker, polis ve sivil vatandaşı şehit eden teröristler sanki bir sivil toplum kuruluşuymuş gibi muhattap alınıyor. Aynı masada oturularak pazarlık yapılıyor, anayasa görüşmeleri yapılıyor. Terör örgütü meşrulaştırıldı” ifadelerini kullandı.
 
POLİS VE ASKER, KIŞLASINDAN, KARAKOLUNDAN ÇIKAMIYOR
Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde yaşayan insanların endişe içinde olduğunu söyleyen MHP genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya “Polis ve asker kışlasından, karakolundan çıkamıyor. Ama eli kanlı teröristler ellerinde silahlar, bellerinde bombalarla bir takım toplantılara katılıyor. Teröristler çekiliyor diyorlar. Ama sadece yüzde 15’i geri çekiliyor. Geri çekilenler de hastalar ve yaşlılar. Diğerleri illere ve ilçelere gidiyor. Terör örgütünün paçavralarının asılı olduğu kürsülerde konuşmalar yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de bunu seyrediyor” dedi.
 
MÜCADELE YERİNE MÜZAKEREYİ SEÇTİ
“Onlarca yıllık geleceğe sahip olan, 3 kıtada adaletle ülkeleri idare eden Türk milletinin ve Türk devletinin içine düşürüldüğü bu acizlik ve utanç verici durumu kabullenmemiz mümkün değil” diyen Kaya konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sanki savaş olmuş da Türk milleti yenilmiş, teröristler yenmiş gibi propaganda yapıyorlar ama onlara ses çıkaran yok. Bunlarla görüşme süreci yapılıyor. Adına da barış süreci deniyor. Birbiriyle savaşan 2 ülke, 2 millet yok. Karşımızda, emperyalistlerin pozisyonunda olan bir terör örgütü var. Hükümet terörle mücadele yerine müzakereyi seçti. Komşularda sıfır sorun diye yola çıkan iktidar bizi öyle bir noktaya getirdi ki sorunun olmadığı tek bir komşumuz yok”
 
YÜKÜMÜZ HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA
Kuzey Suriye’de özerk bir bölge oluşturulduğu söyleyen Atila Kaya “Terör örgütünün hedeflerini çok iyi bilmeliyiz. Suriye, Türkiye, Irak ve İran’dan alacakları parçalar ile bir devlet kurma hayali ile yola çıktılar. Ak Parti iktidarının 10 yılın sonunda ülkeyi nasıl bir risk ve bölünme tehlikesi ile karşı karşıya bıraktığı ortaya çıkıyor. Bu günler çok önemli. MHP olarak, Türk milliyetçileri olarak bu millet için bedel ödeyen ve ödemekten geri durmayacak olan milliyetçiler olarak omuzlarımızdaki yük her zamankinden daha fazla” dedi.
 
MHP, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÇİMENTOSUDUR
2014 yılının çok önemli olduğunu vurgulayan Kaya “2014 yılında yerel seçimler ve ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Erkene alırlarsa genel seçimler de 2014’te yapılabilir. Mahalli idareler seçimi diğer seçimlerin alacağı şekil açısından çok önemli. Türk milleti, ülkenin varlığının, birliğinin, bütünlüğünün çimentosu olan MHP ve kadrolarına gereken desteğin verilmesini diliyorum. Bitmek tükenmek bilmeyen bir gayretle çalışıyoruz bu seçimlerde inşallah Ak Parti’nin çöküşünü göreceğiz” dedi.
 
BİRLİK VE BARABERLİĞİMİZİN BÖLÜNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Bin yıllık kardeşliğin tehdit altında olduğunu savunan Atila Kaya “MHP olduğu sürece ülkemizin bölünmesine ve milletimizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Kaya, konuşmasını “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözleri ile tamamladı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
İftar programına MHPGenel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, MHP’li Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve yönetim kurulu üyeleri, MHP’li Veliköy ve Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri, MHP Saray, Çorlu, Tekirdağ Merkez, Muratlı ilçe yönetimleri, MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kürşat Yaman, Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Tekirdağ İl Ocak Başkanı Ali Osman Onatlı, BBP Çerkezköy İlçe Yöneticileri, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Samsunlular, Gümüşhaneliler, Erzurumlular, 52 Ordulular, Ordulular, Vezirköprülüler, Kuzey Kafkas, Malatyalılar, Giresunlular Dernekleri yöneticileri, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Turgut İleri, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, mahalle ve köy muhtarları, şehit Dinçer Ersoy’un annesi Nilüfer Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, MHP İlçe Eski Başkanlarından Eser Önsel, Çerkezköy Ülkü Ocakları Eski Başkanları, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan ile yaklaşık 2 bin partili katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10