Hazımsızlığa karşı rezene

Aktarlardan, Ramazan’da yemeği fazla kaçıranlar için altın değerinde öneriler geldi. Özellikle bayanlar tarafından zayıflamak amacıyla kullanılan Rezene çayı Ramazan’da da sofralarımızın baş t

Çerkezköy 26.07.2013 02:03:00 0
Hazımsızlığa karşı rezene
 Uzun yıllardır aktarcılık yapan Sakine Çakmak, Çerkezköy Haber okuyucuları için Ramazan’da mutlaka tüketilmesi gereken bitkileri anlattı.
 
REZENE HAZIMSIZLIĞA BİRE BİR
Son yıllarda ilaç kullanmak istemeyenler, çareyi doğada aramaya başladı. Alternatif Tıp’ın oldukça rağbet görmesi ile birlikte bitkiler hakkında bilinmeyenlerde gün yüzüne çıkıyor. O bitkilerden biri de Rezene. Bu çay hakkında ayrıntılı bilgi veren Aktarcı Sakine Çakmak, Rezene’nin mide rahatsızlıklarının başlıca düşmanı olduğunu söyledi. Çakmak, Ramazan’da hazımsızlık problemi ile karşı karşıya olanlara rezene ve anason çaylarını öneriyor. Çakmak, “Rezene içerisinde bulunan pigmentler sayesinde sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı oluyor. Akdeniz ikliminde yetişen bu bitkinin faydaları bununla da sınırlı değil. Demlenerek içilen bu çayı yeni doğmuş bebeklerin gaz problemlerinin çözümü için de öneriyoruz” dedi.
 
VÜCUDUN ŞEKER DENGESİNİ DE AYARLIYOR
Ramazan ile birlikte hazımsızlık problemlerinin arttığını belirten Çakmak şunları söyledi: “Biz özelikle ramazan ayında rezene ve anason çaylarının sofralardan eksik edilmemesi taraftarıyız. Çünkü; özellikle rezene sadece hazımsızlığa iyi gelmiyor aynı zamanda gün boyunca aç ve susuz kalan vücudun şeker dengesini ayarlamasına da yardımcı oluyor.”
 
Haber / Kübra AŞIK
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10