Gazeteciler Anıta Çelenk Koydu

Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının 105. Yıldönümü ve basın bayramı nedeniyle çelenk sunma programı düzenledi.

Çorlu 26.07.2013 02:23:00 0
Gazeteciler Anıta Çelenk Koydu
 BİR ŞEYLER YAPMAMIZ GEREKİYOR
Çorlu Gazeteciler Derneği Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk koydu. Düzenlenen  törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, "Çelenk sunma törenine katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün 24 Temmuz Basından Sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümü ve Basın Bayramı. Çok fazla Bayram havasında kutlayamasak da gazetecilerin daha iyi koşullarda çalışması için hep birlikte bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum. Her ne kadar basından sansürün kaldırılışını bayram olarak kutlasak da zaman zaman karşılaştığımız baskılar ve imtiyazlara karşı bu mesleği severek yapan tüm gazetecilerin basın bayramını kutluyorum” dedi.
 
GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ
Gazetecilerin zor şartlar altında gece gündüz demeden çalıştığını belirten Levent Silistre, "Demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi için basın özgürlüğüne inancımız tamdır. Basın özgürlüğü içinde herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Gerçekleri araştırma ve yayma, doğru ve gerçek bilgilere ulaşma konusunda zaman zaman sıkıntıya düşsek de gazeteciler görevlerini en iyi şekilde yerine getirme çabasıyla kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerlerine düşen görevi mesai kavramı gözetmeden büyük bir özveri içerisinde yerine getirmektedir" dedi. Gazetecilerin basın bayramını kutladığını vurgulayan Silistre, "24 Temmuz Basın Bayramımız ve Basından sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
 
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının 105. Yıldönümü ve basın bayramı nedeniyle çelenk sunma programının ardından Atatürk Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde günün anısına topluca bir fotoğraf çektirdiler.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10