Ramazan’da aşırı sıcaklar bunaltıyor

On bir ayın sultanının yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Temmuz ayına denk gelmesi ile birlikte oruç tutmak her zamankinden daha da zor oluyor. Aşırı sıcaklara bir de açlık eklenince vatandaşla

Çerkezköy 26.07.2013 02:56:00 0
Ramazan’da aşırı sıcaklar bunaltıyor
 Çerkezköy Haber - Sıcak havaya bir de oruç eklenince vatandaşlar soluğu ağaç altlarında almaya başladı.  Vatandaşlar, yaklaşık 17 saati bulan orucu biraz daha rahat geçirebilmek için ya su kenarlarına gidiyor, ya da ağaç altlarında şekerleme yapıyor.
 
“GÖLGE YERLERİ MESKEN TUTTUK”
Oruç tutmanın sıcak hava ile birlikte iyice zorlaştığını belirten Halis Özkan, günün büyük bir kısmını ağaç altlarında oturarak geçirdiklerini kaydetti. Özkan, “Bu yıl Ramazan her zamankinden daha da çok zorluyor. Ama, yinede Allah bir kolaylığını veriyor tabi. Bizde bu havalarda daha rahat oruç tutabilmek için serin olan yerlere gidiyoruz. Dost akraba ile konuşarak, zaman zaman şekerleme yaparak iftar saatini bekliyoruz.”dedi.
 
“SICAKLIKLAR DÜŞECEK”
Sıcaktan bunalanlara müjdeli haber Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının 3-5 derece arasında düşeceği bildirildi.
 
Haber/ Kübra AŞIK
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10