Erdoğan, UEFA’ya seslendi!

Cuma namazını Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan namazın ardından yakında bulunan Ataşehir Müftülüğünü ziyaret etti. Erdoğan Müftülükte bir süre dinlendi. Ã??

26.07.2013 21:03:00 0
Erdoğan, UEFA’ya seslendi!
 Başbakan Erdoğan, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezalarla ilgili bir soruya da, "Efendim işte bu yıllardır UEFA'nın kuralları içerisinde var. Bu kuralları koyanlar insan. Siz de şimdi gelip bu yanlışı düzeltin. Dolayısıyla bu yanlışı düzeltmek suretiyle de yıllardır, on yıllardır devam eden yanlış artık yani kulüplerin boynunda bir testere gibi, satır gibi durmasın. Bunu kaldıralım" yanıtını verdi
 
UEFA KARARLARI
UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında verdiği kararları değerlendiren Erdoğan, "Onu bana sormayacaksınız. Onu CAS'a soracaksınız. Şu anda Başbakanım. Türkiye'deki kulüplere eşit mesafedeyim ama Fenerbahçe'ye tabii ki çocukluğumdan beri özel muhabbetim var. Bu muhabbetim ayrı bir yerde ama konuyla ilgili karar ki, ben UEFA'nın buradaki toplantısında yaptığım konuşmada açıklamıştım, 'tüzel kişilikleri cezalandırmak değil, bireyleri eğer suçluysa cezalandırmak doğru olandır' demiştim. Bunu siyasi partiler, dernekler için de aynı şekilde kullanıyorum. Yani şimdi Fenerbahçe camiasının diyelim ki, 20-25 milyon taraftarı var. Beşiktaş'ın bakıyorsunuz, 15-20 milyon taraftarı var. Böyle bir karar alındığı zaman siz ne yapıyorsunuz? O kitlenin tamamını cezalandırmış oluyorsunuz. Yani burada Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin neyse, böyle bir yanlış yapmışsa ona cezayı verebilirsiniz ama kalkıp da bir kulübe yok küme düşürmekti yok bilmem şu kadar para cezasıydı, böyle bir şeyin yapılmasını ben asla tasvip etmiyorum. Efendim işte bu yıllardır UEFA'nın kuralları içerisinde var. Bu kuralları koyanlar insan. Siz de şimdi gelip bu yanlışı düzeltin. Dolayısıyla bu yanlışı düzeltmek suretiyle de yıllardır, on yıllardır devam eden yanlış artık yani kulüplerin boynunda bir testere gibi, satır gibi durmasın. Bunu kaldıralım" diye konuştu.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10