Ramazan magazinleştirilmemeli

Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin, son yıllarda Ramazan ayında 'Orucu neler bozar neler bozmaz? Sahur vakti kaçta başlar?' gibi tartışmaların Ramazan'ın manevi iklimine zarar verdiğini söyledi. Diyanet

Çerkezköy 26.07.2013 21:06:00 0
Ramazan magazinleştirilmemeli
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin, Kuran kursu hocaları ile bir araya geldiği iftar yemeğinde Çerkezköy Haber okuyucularına özel açıklamalarda bulundu. Son yıllarda oruç ile ilgili görsel ve yazılı basında yapılan haberleri değerlendiren Emin, bu haberlerin Ramazan’ın manevi iklimine zarar verdiğini söyledi.
 
AÇIN YÜCE KİTABIMIZDAN BAKIN
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede dostluk, kardeşlik mesajları veren Müftü Emin, “Biz on bir ayın sultanında daha çok manevi iklimimizi nasıl zenginleştirebiliriz, millet olarak ruhlarımızı, kalplerimizi, akıllarımızı nasıl Ramazan'ın manevi iklimiyle tedavi edebiliriz, daha çok bunların üzerinde yoğunlaşmamız lazım. Yoksa Ramazan'da orucu neler bozar, neler bozmaz konuları üzerinde bunları magazinleştirmek doğru değil. 14 asır boyunca orucu neyin bozduğu neyin bozmadığı kitaplarda yazılmıştır. Biz bunun yerine bozulan benliklerimizi, kişiliklerimizi Ramazan'ın manevi ikliminde nasıl tedavi ederiz bunun üzerinde durmamız lazım” dedi.
 
İMSAK ERKEN Mİ YAPILIYOR?
Müftü Emin, Süleymaniye Vakfı Başkanı Ünlü İlahiyatçı Abdulaziz Bayındır’ın geçtiğimiz günlerde ortaya attığı “İmsak’ı 1 saat erken yapıyoruz” iddiaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Müftü, “İmsak vaktinin hesapla belirlenmesi yeni bir olay değil. Namaz vakitlerinin hesaplarla belirlenmeye başladığı hicri üçüncü asırdan itibaren imsak vakitleri de hesapla belirlenmektedir. Geçmiş İslam alimlerinin büyük çoğunluğu, imsakin hesaplanmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın esas aldığı 18 dereceyi benimseyerek 'fecri sadık'ı hesaplamışlardır. Bazıları ise daha ihtiyatlı davranmak üzere 19 dereceyi esas almışlardır.1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 19 derece yerine bilimsel bir kriter olan 18 dereceyi benimsenmiştir. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen saatler doğrudur.
 
Haber / Kübra AŞIK
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10