Müezzinoğlu: Hastane İhalesi 5 Ağustos’ta

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu dün bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy’e geldi.

Çerkezköy 27.07.2013 02:00:00 0
Müezzinoğlu: Hastane İhalesi 5 Ağustos’ta
 İKİNDİ NAMAZINI OSMANLI CAMİİ’NDE KILDI
Çerkezköy gişelerden saat 17.30’da 40 araçlık konvoy ile karşılanan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ikindi namazını Çerkezköy Osmanlı Camii’nde kıldı. Camiden çıkan Bakan Müezzinoğlu beraberindeki heyet ile birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne geçti. Burada Belediye Başkanı Ali Ertem ve partililer ile bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu Belediye defterine günün anısına yazı yazdı.
 
BİRİNCİ DURUMDADIR
Ziyaret esnasında Müezzinoğlu’na Çerkezköy hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Çerkezköy her bölgeden insanın gelip yerleştiği bir ilçedir. Şuanda 85 bin nüfusu bulunuyor. Büyükşehir yapılanmasının ardından beldelerimiz olan Kızılpınar ve Veliköy ile birleştik. Nüfusumuz da 110 bin oldu” dedi. Çerkezköy’ün, sanayi, inşaat ve ticaretle birlikte çok hızlı bir şekilde gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Ertem, “Göç alma oranında da Türkiye’de son 3-4 senedir birinci durumdayız. Bu durum gerek ilçedeki diğer kurumlar gerekse belediyemiz için sıkıntı doğurduğu muhakkak. Ancak biz elimizden geldiğince, hükümetin de desteğiyle bu sıkıntıları aşmanın gayreti içindeyiz. Çerkezköy şu an alt ve üst yapısını, ulaşımını tamamlanmış bir ilçedir. Sıradaki projelerimizi de tamamladıktan sonra tam anlamıyla modern bir kent haline geleceğiz” ifadelerini kullandı.
 
ÇERKEZKÖY VE ÇORLU BAŞARDI
Çerkezköy’de bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Bugün Trakya ve Tekirdağ’ın hızla gelişen güzide ilçesi Çerkezköy’de bulunduğum için mutluyum. Çerkezköy son 20 yılın hızla gelişen, dinamik ilçelerinden birisidir. İnanıyorum ki ileriki dönemde gerek Çerkezköy gerek Çorlu gerekse bölgenin diğer yerleşim bölgeleri çok farklı dinamikleri yakalamış olacak” dedi.  Trakya’nın, tarımda, ticarette ve turizmde farklı dinamikleri yakalayacağını belirten Müezzinoğlu, “Zaten Çerkezköy ve Çorlu sanayide bunu başardı” dedi.
 
 
 
DEVLET HASTANESİ’NİN İHALESİ 5 AĞUSTOS’TA
Çerkezköy'de yeni yapılacak devlet hastanesinin ihalesinin Ağustos ayında gerçekleştirileceğini söyleyen Müezzinoğlu, “5 Ağustos'ta hastanenin ihalesini yapmış olacağız. İnşallah ihale sürecinde olağanüstü bir hukuki süreç yaşanmaz ve fiilen inşaata en kısa sürede başlarız” dedi. Çerkezköy’ün sağlık alanında herhangi bir sıkıntısı olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Müezzinoğlu, “Her türlü duyarlılığı Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de gösteriyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Bakan Müezzinoğlu'na altın işlemeli cam vazo ile “Osmanlı Belgeleriyle Çerkezköy” adlı bir kitap hediye etti.
 
HASTALARLA SOHBET ETTİ
Çerkezköy Belediyesi’nden ayrılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun bir sonraki durağı Çerkezköy Devlet Hastanesi oldu. Hastane önünde Başhekim Necati Karaoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, hekimler ve hastane personeli tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu hasta ve hasta yakınları ile sohbet etmeyi ihmal etmedi. Müezzinoğlu daha sonra poliklinik sayıları hakkında Başhekim Karaoğlu’ndan bilgi aldı. Poliklinik rakamlarının yaz ve kış mevsimine göre değiştiğini ifade eden Başhekim Karaoğlu, “Şu an bin 800 hasta ortalaması ile hastanemizde hizmet veriyoruz. Kışın bu rakam 2 bin 900’a çıkabiliyor. Yıllık ortalamamız 2 bin 200 civarındadır. Ancak bu sayının artmasını bekliyoruz. Çünkü belli branşlarda doktor sayımız arttı” dedi.
 
ACİL SERVİSİ GEZDİ
Hastanede en büyük sıkıntılarının çocuk hastalıklarında olduğunu ifade eden Karaoğlu, “Bundan önce bu branşta sayımız bindi. Dün itibariyle ikinci doktorumuz göreve başladı. Ancak bu nüfusla en az 4 ve üzeri hekim olması lazım” ifadelerini kullandı.  Başhekim Necati Karaoğlu’nun sorunları anlatması ile Bakan Müezzinoğlu da, yanındaki yetkililerin konuyla ilgili olarak not alması talimatını verdi. Ziyaretin devamında ise Bakan Müezzinoğlu hastanenin Acil Servis Bölümü’nü gezdi. Acil serviste bulunan hastaları da ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu tüm hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak kırmızı karanfil verdi.
 
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden ayrılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu partililer ve protokol üyeleri ile birlikte yürüyerek Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada Hastane Başhekimi Erol Kıvrak ve hekimlerle görüşen Müezzinoğlu, hastanenin birimlerini tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
 
ESNAFIN SIKINTILARINI DİNLEDİ
Hastanelerde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu daha sonra ise Atatürk Caddesi’nde bulunan esnafı gezerek sorunlarını dinledi. Caddede bulunan esnafın yakın ilgisi ile karşılaşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ziyaret nedeniyle esnafa kahve dağıttı. Esnaf ziyaretlerinde karşılaştığı Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyelerinin davetini kırmayan Bakan Müezzinoğlu, yapımı tamamlanan Engelli Eğitim-Öğretim Yaşam Evi’ni ziyaret etti.
 
SENEYE İFTARI BURADA AÇACAĞIZ
Nisan ayında gerçekleştirdiği Çerkezköy’de ziyaretinde Engelli Eğitim-Öğretim Yaşam Evi’nin tadilatta olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Çerkezköy Belediyesi Türkiye’ye ve Tekirdağ’a çok güzel bir bina kazandırdı. Binanıza hayran kaldım. İnşallah gelecek yıl Çerkezköy’e gelerek engelli arkadaşlarımız ile birlikte burada iftar açacağım” dedi. Müezzinoğlu’na ziyaretten dolayı teşekkür eden Çetinkaya, “Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla binamıza kavuştuk. İnşallah yakın bir zamanda  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımı ile binamızın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi ve açılımıza Müezzinoğlu’nu da davet etti. 
 
İFTAR PROGRAMINA KATILDI
Kalabalık bir partili grubun eşlik ettiği Bakan Müezzinoğlu, ziyaretlerinin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı’nın Kapalı Pazar Yeri’nde verdiği 6 bin kişilik iftar yemeğine katıldı. Müezzinoğlu’na AKP Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ Vali Vekili Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Tekirdağ Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Kamuran Arslan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AKP İl Başkanı Ahmet Kambur, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce,  İl, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10