Engelliler Edirne’yi Gezdi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, Çerkezköy Belediye’si tarafından düzenlenen Edirne gezi turlarına katıldı. 52 kişinin katıldığı tur programı Çerkezköy ve Edirne derne

Çerkezköy 30.07.2013 19:43:00 0
Engelliler Edirne’yi Gezdi
 Çerkezköy Haber - Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri önceki gün katıldıkları turda Edirne’nin tarihi yerlerini gezdiler.
 
SELİMİYE’Yİ GEZDİLER
52 kişi ile tur düzenleyen Çerkezköy Sakatlar Derneği üyeleri, önceki gün Edirne’deydi.  Çerkezköy Sakatlar Derneği üyeleri,   Edirne Sakatlar Derneği Başkanı Adem Düzkes tarafından karşılandı. Daha önce Edirne’ye giderek tur hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu belirten Hayrettin Çetinkaya, gezi konusunda programın daha önce planlanmış olduğunu söyledi.  Çetinkaya, “Başkan Adem Düzkes’le tur konusunda birebir görüşmemiz olmuştu.  Önceki gün Çerkezköy’den saat 12.00’da hareket ettik. Edirne’ye vardığımızda ilk olarak Selimiye Camii’ni ziyaret ettik. Başkan cami hakkında detaylı bilgiler verdi” dedi.
 
II. BEYAZIT KÜLLİYESİNDEN ETKİLENDİK
Savaşta mevzi olarak kullanılan alanları ve müzeleri gezdiklerini belirten Çetinkaya daha sonra II. Beyazıt Külliyesi’ni ziyaret ettiklerini ve külliyeden azami derecede etkilendiklerini belirtti. Çetinkaya, “Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarının kesiştiği alanı gören hakim bir tepe üzerinden Edirne’yi izledik. Sınırları gördük. Her şey mükemmeldi. İftarımızı Darul Hadis Camii’nde açtık” diye konuştu.
 
MÜFTÜMÜZLE TANIŞTIK
Ataması Çerkezköy’e yapılan ve Ramazan bayramı sonrasında göreve başlaması beklenen Müftü Yusuf Tuna’ yı iftara davet ettiğini söyleyen Çetinkaya, “Çerkezköy’e ataması yapılan ve kısa zaman sonra göreve başlayacak olan müftümüz, davetimize eşi hanımefendi ile icabet etti. Hep birlikte orucumuzu açtık. İftar yemeğimiz,  Edirneli zengin bir iş adamı tarafından verildi. Ben buraya kadar yardımlarını esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, Edirne Sakatlar Derneği Başkanı Adem Düzkes’e, yeni müftümüz Yusuf Tuna’ya ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10