Tatil hazırlıkları başladı

Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde vatandaşları da bayram telaşı sarmaya başladı. Bayram tatilinin 9 gün olduğunun açıklanmasının ardından bayramı deniz kenarında

4.08.2013 17:56:00 0
Tatil hazırlıkları başladı
 Çerkezköy Haber - Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kala, bayram tatiline ilişkin hazırlıklar yoğunlaştı. Tatili şehir dışında geçirmek isteyenler için gerekli önlemler alınırken, bu bayram da yaklaşık 2 milyon kişinin yollara çıkması, 500 bin kişinin de turistik yerlerde konaklaması bekleniyor.
 
“İÇ TURİZM HAREKETLENDİ”
Turizmci Mehmet Akbulut, tatil için bayramı bekleyenlerle birlikte iç turizmin de ivme kazandığını, tatil rezervasyonlarında geçen yıla göre yüzde 25'lik artış olduğunu belirtti. Akbulut, “Bayram tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından bayramı tatil yaparak geçirmek isteyenlerin akınına uğruyoruz. Bayramın yılın en sıcak günlerine denk gelmesi ile deniz turizmi her yıl olduğu gibi bu yılda revaçta. Bunun dışında son yıllarda kültür turizmi de hareketlenmeye başladı” dedi.
 
“YA EGE YA KAPADOKYA”
Akdeniz sıcaklarından bulunanların Ege’yi tercih ettiğini söyleyen Akbulut, kültür turizminde birinciliği ise, Peri Bacaları ile dünyanın kültür cennetleri arasında yer alan Kapadokya’nın ve evleri ile görsel bir şölen oluşturan Safranbolu’nun çektiğini söyledi.
 
“KASIM AYINDA REZERVASYON YAPTIRANLAR YÜZDE 50 İNDİRİMLİ TATİL YAPIYOR”
Uzun uzadıya erken rezervasyonun faydalarını anlatan Akbulut, “Bu yıl erken rezervasyon yaptıranlar her zamankinden daha da şanslı. Bayram tatilinin dokuz gün olması ile birlikte yüzde 50’ye varan indirimler ile tatil yapabilecekler. Son dakikacıları ise, kötü bir sürpriz bekliyor. Daha önce rezervasyon yaptırmayanlar ya istediği hotel de yer bulamıyor. Yada bulduğu hotel’e normal zamanlardan yüzde 20 daha fazla para veriyor” diye konuştu. Akbulut, tatilcilerin her yıl olduğu gibi bu yılda yurt içi daha çok ilgi gösterdiğini belirtti.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10