Engellilerden rampa tepkisi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya düzenlediği basın toplantısında engelli rampası bulunmayan Garanti Bankası’na tepki gösterdi.

Çerkezköy 7.08.2013 00:26:00 0
Engellilerden rampa tepkisi
 BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ
Dün saat 12.30’da dernek binasında basın açıklaması yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Derneğimizi yedi yıl önce Erna Center’da bulunan yerde kurmuştuk. O zamanlar derneğimize yakın olduğu için ve üstümüzde para taşımamak için yakın yerde bulunan Garanti Bankası Çerkezköy Şubesi’ne hesap açtırmıştık. Her gittiğimizde bankanın şikayet ve dilek kutusuna şubenin engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için yazılar vermiştik. Maalesef bu şube engellilere yönelik hiçbir adım atmadı. Biz de dün itibariyle Çerkezköy Garanti şubesine giderek hesaplarımızı kapattık” dedi.
 
“AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL, ÜZÜM YEMEKTİR”
Hiçbir engel tanınmayan yerlerde bu sorun çözülürken, bu banka şubesinin duyarsız davranışlarından dolayı böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Çetinkaya “Biz sadece tekerlekli sandalye ile olanlar için değil, bebeği olan anneler içinde tepkimizi koymuş oluyoruz. Bankaya çıkışlarda herhangi bir rampanın bulunmayışı, basamakların yoğun olması engellilerimizi, yaşlılarımızı ve bebek arabalı anneleri çok zor durumda bırakıyor. Burada amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Ama maalesef şube müdürlerinin duyarsız davranışlarından dolayı böyle bir işlem yapmak zorunda kaldık” ifadesini kullandı.
 
“HERKES ENGELLİ ADAYIDIR”
Çalışmaların diğer kurumlar ve işyerlerinde de devam edeceğini ifade eden Çetinkaya “Bayramdan sonra çalışmalarımız neticesinde diğer banka şubeleri, işyerlerine karşı bu uyarılarımız devam edecek. Önce kendilerine bağlı bulundukları müdürlüklere prosedür gereği başvuru yapacağız. Daha sonra ise kanunun bize verdiği hakla o işyerlerine cezai işlem uygulamaya kadar yetkilerimiz var. Ama bizler ceza kesmek için değil, engelli arkadaşlarımızın yaşlıların ve bebek arabalı anne adaylarının her yere rahatlıkla ulaşabilmelerine imkan sağlamak istiyoruz. Bu konuda diğer vatandaşlarımızın da engellilere uygun olmayan yerlere bu duyarlılığı göstererek bizlere destek olmasını düzgün bir duruş sergilemelerini istiyoruz. Herkesin engelli adayı olduğunu belirtmek istiyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10