Karaağaç Belediye Meclisi toplandı

Karaağaç Belediyesi, Ağustos ayı Belediye meclis toplantısının ilk oturumunu dün gerçekleştirdi.

Kapaklı 7.08.2013 00:35:00 0
Karaağaç Belediye Meclisi toplandı
 İMAR YOLU REVİZYONU GÖRÜŞÜLDÜ
Karaağaç Belediyesi Ağustos ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında dün yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saat 10.00’da başlarken meclis üyeleri toplantıya eksiksiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündemin ilk maddesini teşkil eden Beldenin köy içi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notu revizyonunun görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
 
TEKRAR GÜNDEME ALINACAK
Toplantıda daha sonra Karaağaç S.S 35 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifinin ve Karaağaç Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin talepleri görüşüldü. İki gündem maddesinde belirtilen taleplerin Kapaklı’da İlçe Trafik Komisyonu kurulduktan sonra tekrar gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Gündemin dördüncü maddesinde ise 2013 yılı gider bütçeleri arasında münakale yapılması görüşüldü. Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel tarafından verilen dilekçede “2013 Mali yılı tahmini gider bütçemizin bazı kalemlerinde ödenek yetmediğinden Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36.maddesi gereğince münakale yapılması gerekmektedir. Yetmeyen bütçe kalemleri yazımız ekinde olup, bütçe kalemleri arası münakale yapılması için belediye meclisine havalesini onaylamanızı arz ederim” dedi. Gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
TEKİRDAĞ BELEDİYESİ’NE GÖNDERİLDİ
Bir sonraki gündem maddesini teşkil eden 634 ada 1 ve 425 ada 21 parselde bulunan belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşüldü. 634 ada 1 parselde bulunan 5/1200 hisse nispetindeki 5 metrekarelik belediyeye ait hissenin Salim Sesli tarafından, 425 ada 21 parselde bulunan 463/2400 hisse nispetindeki 136,55 metrekarelik belediyeye ait hissenin diğer malik İpek Fadir tarafından satın alınmak istendiği belirtildi. İlgili gündem maddesinin ise ilk olarak Tekirdağ Belediyesine gönderilmesi, buradan onay verilmesi halinde encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Altıncı gündem maddesinde Belediye İtfaiye yönergesi görüşüldü. Belediye İtfaiye yönergesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Karaağaç Deresi Islah proje alanının teslimi için Belediye Başkanına protokol yetkisi verilmesi görüşüldü. Alınan kararda, Karaağaç Belediyesi’nin Karaağaç Deresi taşkınlarından korunması işinin proje alanının 2010/05 sayılı Başbakanlık genelgesinin 9.maddesi gereği proje alının Devlet Su İşleri 11.Bölge Müdürlüğüne ihtilafsız teslim edilmesi için DSİ 11.Bölge Müdürlüğü ile yapılacak protokolün tasdiki, belediye adına protokol yapma yetkisi 5272 sayılı kanunun 38.maddesinin (g) hükmü gereğince Belediye başkanına ait olduğundan bu husus gözetilerek protokol yapma yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi ve teklife konu protokolün Belediye Başkanınca imzalandıktan sonra geçerli olmasına oy birliği ile kabul edildi.
 
BÜTÇEDEN KULLANDIRILACAK
Gündemin son maddesinde ise yardım talepleri görüşüldü. Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nun kamera sistemi revizyonu ve yeni kamera ihtiyacı ilk olarak karara bağlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Biz okullarımıza daha önce yapmış olduğumuz meclis toplantılarında Belediye Bütçesinden ödenek sağlamıştık” diye konuştu. İlgili yardım dilekçesinin okullara verilen bütçeden kullandırılması oy birliği ile kabul edildi.
 
TALEP RED EDİLDİ
Görevi başında iken geçirdiği talihsiz iş kazası sonucu hayatını kaybeden Rıza Tıltak’ın eşi Cansu Tıltak’ın çocuğunun eğitim masrafları için istediği yardım talebi ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Karaağaç Kars Arpaçay Gülyüzü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin su borcunun gecikme faizinin Belediye Başkanlığı tarafından silinmesi talebi meclis tarafından reddedildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10