Hamam, meclisi terletti

Çerkezköy Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 7.08.2013 00:40:00 0
Hamam, meclisi terletti
 MECLİS 5 EKSİKLE TOPLANDI
Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinden Mehmet Yıldırım, Süleyman Ak, Mikail Ünlü, Türkay Karakaş ve Demet Eroğlu mazeret bildirerek katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Kanalizasyon ve Kolektör hatlarının Arıtma Sistemi’ne bağlanması için gerekli projelendirme çalışmaları kapsamında İller Bankası’nın 25 bin TL’lik kredi kullanma talebinin oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen Revizyon İmar Planlarında yapılan değişiklikler görüşüldü.
 
2008’DEN ÖNCE 6 KATTAN 3 KATA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
İmar Komisyonu, Çerkezköy içinde belirlenen 8 bölgeyi kapsayan değişikliklerden 7’sini oybirliği ile kabul ederken, İstasyon Mahallesi sınırlarında, Çorlu Deresi-Fevzipaşa Caddesi-Atatürk Caddesi arasında kalan alanda yapılan değişiklikler ise komisyon üyelerinden Faruk Bal ve Demet Eroğlu’nun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili bilgilendirmede bulunan İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, “2008 öncesinde bu bölgede 6 kat uygulamaları vardı. Fakat daha sonra yapılan zemin etütlerinde bölge ‘Önemli Alan 1’ olarak belirlendiği için 3 kata düşürüldü. Daha sonra yapılan zemin etütleri sonucu bu bölgede 6 katlı imar yapılmasında bir sakınca olmadığı görüldü. Yapılan değişikliklerle bahse konu bölge tekrar 6 kat yapılaşmaya uygun hale getirildi. Ayrıca 117 ada ve civarı da Park + Fuar alanına dönüştürüldü” dedi.    
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ DAHA DA CANLANACAKTIR
Yapılan plan revizyonlarında 2 katlı yerlerin 3, 3 katlı yerlerin 4 ve 4 katlı yerlerin de 5 kata çıkarıldığını belirten Başkan Ali Ertem, “Özellikle Fatih ve Bağlık Mahallelerimiz yapılaşma açısından geride kalmış bölgelerdi. Çünkü müteahhitler için bir cazibeleri yoktu. Biz bu kararla bu bölgelerimizi yatırıma cazip hale getirdik. Böylece inşaat sektörü daha da canlanacaktır. Aldığımız bu karar kentsel dönüşümümüze katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 8 maddeden 7’sinin oybirliği ve 1’inin de oyçokluğu ile kabul edilerek İmar Komisyonu tarafından meclise sunulan gündem maddesi meclis tarafından da aynı şekilde kabul edildi. 
 
YOL GENİŞLİĞİ 7 METREYE DÜŞÜRÜLDÜ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 630 ve 632 adalar arasında bulunan yol genişliğinin düzenlenmesi konusu görüşüldü. Bahse konu yolun genişliğinin 10 metre olduğunu fakat 630 adanın yapı taban oturum alanına taştığını belirten Esra Hasanoğlu, “Komisyonumuz, bahse konu yolun genişliğinin 7 metreye düşürülmesine ve iki adadan da eşit miktarda yola terk işlemi yapılmasına oybirliği ile karar verdi” dedi. Komisyonun bu kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.  
 
KAMULAŞTIRMA GİDERİ İÇİN 2 MİLYONLUK EK ÖDENEK AYRILDI
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 2013 bütçesinden 2 milyon TL Kamulaştırma Gideri ek ödeneği çıkarılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Tredaş’ın trafo yerlerinin imar plan notlarına işlenmesi talebi görüşüldü. 7 adet trafo yerine ait 1 / 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği komisyonun oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda meclis tarafından da oybirliği ile karara bağlandı.
 
METREKARESİ 80 KURUŞ
Toplantıda daha sonra bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüsçüler ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin araç kapasitesi ve ruhsatlandırılmasına ilişkin dilekçesi görüşüldü. Komisyon bahse konu araçların ayakta yolcu taşıyamayacağının belirtildiği komisyon raporunda tescil aşamasında şerh düşülmesine karar verdi. Meclis de komisyonun raporunu aynı doğrultuda oybirliği ile karara bağladı. Balıkçı Yeri’ndeki dükkanların günlük işgaliye ücretlerinin metrekaresi 0,80 TL’den hesaplanmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantının son gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen hamam yaptırılması konusu görüşüldü.   
 
SİNİRLER GERİLDİ
Hamam konusu mecliste sinirlerin gerilmesine neden oldu. Nisan Meclisinde Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde bulunan 967 numaralı adanın içinde bulunan park alanı içinde 1000 metrekarelik Sosyo Kültürel Tesis Alanı ayrılmasına oybirliği ile karar veren meclis, Mayıs meclisinde de bahse konu alanın köşe başı parsel olması, çift yola cepheli ve diğer cephelerin dereye sınır olası nedeniyle hamam alanının park alanı içindeki 2500 metrekare şeklinde oluşturulması da oybirliği ile karara bağlanmıştı. Dünkü toplantıda CHP’li meclis üyelerinin Sosyo Kültürel Tesis Alanı’nın 1000 metrekare yerine 2500 metrekare olmasına itiraz etmelerine sinirlenen Başkan Ali Ertem, “Siz önce şunu söyleyin. Buraya hamam yapılmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz?  Bu 2500 metrekarelik alanı Sosyo Kültürel Tesis Alanı dışında başka bir amaçla kullanamayız. Teknik açıdan mümkün değil. Yok eğer hamam yapılmasın diyorsanız alalım meclisten kararı hamam falan yapmayalım. Ben bir önceki toplantıda 1000 metrekare diye ifade kullandım ama benim ağzımdan çıkan her söz kanun değildir. Yaptığımız incelemelerde bunun mümkün olmadığını gördük” dedi. 
 
OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Komisyon bu maddeyi oy çokluğu ile kabul ederken komisyon üyelerinden Demet Eroğlu ve Faruk Bal red oyu verdi. İlgili gündem maddesi meclisten de oy çokluğu ile geçti. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Başka Ertem, herkesin gelecek Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ertem bir sonraki toplantının 2 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’da yapılacağını belirterek toplantıya son verdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10