Genç dünya ikincisi oldu

23 Temmuz 4 Ağustos tarihleri arasında Sofya da düzenlenen Deaflympics oyunlarında, Karate branşında ülkemizi temsil eden Çerkezköylü Oğuzhan Genç yine eli boş dönmedi. Yaklaşık 90 ülkenin katıldı?

13.08.2013 20:52:00 0
Genç dünya ikincisi oldu
 Çerkezköy Haber -  Çerkezköy’lü sporcumuz Oğuzhan Genç Deaflympics oyunlarında, Karate branşında dünya ikincisi oldu.
 
BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ
26 Temmuz - 4 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya kentinde gerçekleştirilen 22. Deaflympics Yaz Oyunları (İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları)'nda tarihi rekor kırarak genel madalya sıralamasında ülkemiz Rusya, Ukrayna, Kore, Belarus , Çin ve ABD'nin ardından yedinci sırada yer aldı. 17 branşta katıldığımız olimpiyat oyunlarında 33 madalya alarak Türk Bayrağını göndere çeken millilerimiz 90 ülke arasında genel klasmanda 7. Sırada yer alırken engelin beden de olmadığını bir kez daha tüm insanlığa duyurdu.
 
DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
Deaflympics'de madalya'ya doymayan İşitme Engelliler Tekvando milli takımımız takım halinde Olimpiyat Şampiyonluğunu ilan ederek adını altın harflerle yazdırdı. Bu takımın içinde yer alan Çerkezköylü sporcu Oğuzhan Genç de karate de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ederek takım kata branşında dünya ikincisi oldu.
 
DUYGULARINI DİLE GETİRDİ
Uluslar arası alanda tanınan 3 olimpiyattan birinde mücadele etmenin ve her sporcunun hayali olan “olimpiyat madalyası” nı kazanmanın mükemmel bir duygu olduğunu ifade eden Oğuzhan Genç, “Çok sevinçliyim fakat aynı zamanda üzgünüm, bildiğiniz gibi kısa bir süre evvel babamı kaybettim. Babamı defnettikten 3 gün sonra milli takım kampına girdim ve 15 gün sonra bu madalya ile geri döndüm, gönül isterdi ki madalya sevincimi babamla yaşayayım” cümleleri ile duygularını dile getirdi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10